1

قیمت 8گروه نسبت به هفته قبل افزایش یافت

بانک مرکزی خلاصه نتایج گزارش هفتگی متوسط قیمت خُرده فروشی برخی از مواد خوراکی را در هفته منتهی به چهارم خرداد ماه اعلام کرد که طی آن قیمت ۸ گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش نشان می‌دهد.

در هفته منتهی به چهارم خرداد ماه نرخ لبنیات ۰.۳ درصد، تخم مرغ ۳.۴ درصد، برنج ۰.۱ درصد، حبوب ۰.۷ درصد، میوه‌های تازه ۶.۶ درصد، سبزی‌های تازه ۴.۸ درصد، گوشت قرمز ۴.۷ درصد و قند و شکر ۰.۷ درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش و نرخ گوشت مرغ ۶.۹ درصد کاهش یافت، قیمت چای و روغن نباتی نیز نسبت به هفته پیش از آن ثابت ماند.

لبنیات و تخم مرغ

در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات بهای پنیر غیرپاستوریزه معادل ۰.۳ درصـد و کره پاستوریزه ۳.۶ درصد نسبت به هفته قبل افزایش داشت و قیمت سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود. همچنین بهای تخم مرغ معادل ۳.۴ درصد افزایش یافت و شانه‌ای ۱۱۰ هزار تا ۱۸۰ هزار ریال فروش می‌رفت.

برنج و حبوب

در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج داخله درجه یک ثابت بود و بهای برنج داخله درجه دو معادل ۰.۶ درصد افزایش داشت. در گروه حبوب قیمت لپه نخود معادل ۰.۴ درصد و عـدس ۰.۳ کاهش ولی بهای سایر اقلام بین ۰.۸ درصد تا ۲.۱ درصد افزایش یافت.

میوه‌ها و سبزی‌های تازه

در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری سیب زرد، لیموشیرین و گیلاس عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه‌فروشی‌ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره‌بار عرضه می‌شد. میوه‌فروشی‌های سطح شـهر اقـلام میوه و سبزی تازه را عرضه می‌کردند که در گروه میوه‌های تازه قیمت هلو معادل ۲.۹ درصد و موز ۴ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام بین ۰.۵ درصد تا ۴۰.۲ درصد افزایش داشت. در گروه سبزی‌های تازه قیمت کدو سبز معادل ۶.۴ درصد، پیاز ۰.۶ درصد و لوبیاسبز ۰.۳ درصد کاهش ولی بهای سایر اقلام بین ۲.۳ درصد تا ۱۲.۳ درصد افزایش یافت.

گوشت قرمز و گوشت مرغ

در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند معادل ۵.۱ درصد و گوشت تازه گاو و گوساله ۳.۶ درصد افزایش ولی بهای گوشت مرغ معادل ۶.۹ درصد کاهش داشت.

قند، شکر، چای و روغن نباتی

در این هفته قیمت قند معادل ۰.۴ درصد و شکر یک درصد افزایش یافت و بهای چای خارجی و انواع روغن نباتی بدون تغییر بود.

تغییرات یک ساله

براساس اعلام بانک مرکزی، قیمت خُرده فروشی لبنیات در هفته منتهی به چهارم خرداد ماه نسبت به هفته مشابه سال قبل ۸.۵ درصد، تخم مرغ ۵۱ درصد، برنج ۲.۷ درصد، میوه‌های تازه یک درصد، سبزی‌های تازه ۳.۴ درصد، گوشت قرمز ۲۳.۳ درصد، چای ۲۰.۷ درصد و روغن نباتی ۱.۹ درصد رشد داشته‌ است. همچنین قیمت خُرده فروشی گروه حبوب ۱.۴ درصد، گوشت مرغ ۰.۲ درصد و قند و شکر ۴.۱ درصد کاهش یافته‌ است.