صدای هنرمند شنیده نمیشود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: مهمترین نکته برای پیشبرد اهداف فرهنگی، کم کردن سایه سیاست از سر فرهنگ است.
دکتر جعفر مروارید در نشست خود با اصحاب رسانه که در محل هتل فرهنگ و هنر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: چیزی که اکنون میبینیم این است که ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بیشتر اداره سیاست است تا فرهنگ و ما میخواهیم به فرهنگی بودن این اداره بازگردیم. وی تصریح کرد: اگر ما اختلافات سیاسی را از هرجهت وارد فرهنگ کنیم، اولین بخشی که متضرر میشود فرهنگ است.
مروارید خاطرنشان کرد: فکر میکنم بهترین نقادان هنرمندان، خود هنرمندان هستند، اگر قرار باشد نقدی بر هنر وارد شود، بهترین کسانی که میتوانند این نقد را وارد سازند خود هنرمندان هستند. اگر قرار باشد این نقد از بیرون وارد شود ما به نتایج خوبی نخواهیم رسید. وی با تاکید بر اینکه هنرمندان جزو اقشار مظلوم هستند که صدایشان به سختی شنیده میشود و فضای محافظهکاری مشهد باعث مهاجرات هنرمندان به مرکزکشور شده است، یادآور شد: این مشکلات در حوزه هنر بیشتر به چشم میآید و مسئله ما بیشتر حفظ شأن و تکریم هنرمندان است. روزنه امید و میراث گسترده احترام به اهل فکر، در مشهد وجود دارد و تکیه ما برافکار و زیباییهای دین است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی مشارکت جمعی اصحاب رسانه، هنرمندان و نخبگان را سه ضلع اصلی برای پیشبرد اهداف فرهنگی بر شمرد و افزود: این خود هنرمند است که میتواند خود را نقد کند.وی با بیان اینکه انسان بدون دیگران نمیتواند زندگی کند، انسان مدنی بالطبع است و رسانه نماد دیگری است، اضافه کرد: در نگاه فلسفی و اخلاقی رشد انسان نیازمند حضور شفاف و آزادرسانهها و وجود نگاههای متفاوت و ارتباط این نگاهها با یکدیگر است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی در خصوص وضعیت فرهنگی مشهد اظهار کرد: فضای خراسان رضوی از قدیم محیطی متکثر فرهنگی بوده است. ما وقتی بهگذشته مشهد برگردیم با جمع بزرگی از شعرا، فقها، فعالین فرهنگی و تئاتری مواجه میشویم. وی اضافه کرد: این تنوع فرهنگی هم مزیت و هم یک آسیب برای مشهد به حساب میآید، اگر به گذشته برگردیم به آقایانی چون شریعتی در گذشته و کمی جلوتر به افرادی با نگاههای متفاوتی چون آقای واعظزاده میرسیم.
مروارید افزود: همچنین ما با بازگشت با گذشته شاهد هستیم که مشهد پایگاه تفکرات انقلابی و پایگاه تفکرات سرمایهداری بوده است. وی اظهار کرد: مشهد از دانشگاهی هفتاد ساله و از حوزهای قدیم برخوردار است، همچنین از گذشنه تاکنون اندیشمندانی افرادی با تفکرات فلسفی داشتیم و از آن طرف افرادی با تفکرات عرفانی و همه اینها در مشهد در کنار هم قرار میگیرند.
مروارید ادامه داد: این فضای متکثر در مشهد را به روحیه محافظه کار موجود در مشهد اضافه کنید همانطور که در تهران، قم و اصفهان نیز به این نکته اشاره میشود و این مساله نیز خود به تنهایی بسیار کار را برای ما سخت میکند. وی تصریح کرد: همچنین ما مساله مهم حرم امام رضا(ع) را داریم که به همراه خود زائرانی با نگرشها و عقاید متفاوت را به همراه میآورد. همه این موارد یک جایگاه ویژه را برای مشهد رقم میزند و این جایگاه کار سخت و صعبی را پیش روی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسانرضوی قرار میدهد تا بتواند به یک فعالیت مناسب بپردازد.
مروارید گفت: فضای محافظه کارانه مشهد و مشکلات اقتصادی هنر مشهد باعث شده جمع کثیری از هنرمندان مشهد به شهرهای دیگر مهاجرت کنند. اما همه این مسائل باعث نمیشود که ما تصور کنیم دیگر نمیتوان در مشهد کاری کرد. وی خاطرنشان کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسانرضوی با توجه به ظرفیتهای دانشگاهی و حوزوی امیدوار است که بتواند مشکلات موجود را برطرف نماید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اگر ما محوریت را به انسان و کرامت انسان قرار دهیم بسیاری از مسائل برطرف خواهد شد. وی ابراز کرد: فضای به دور از شادی شهر مشهد که اکنون ما شاهد آن هستیم هم به فرهنگ ما و هم به اقتصاد ما ضربه میزند، پس ما باید تلاش کرده، به سمت و سویی که این مساله را نیز برطرف نماییم.
در ادامه این نشست معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، به ایراد سخنانی پرداخت و اظهار کرد: خوشبختانه یکی از نقاط قوت در مشهد بحث رسانه و مطبوعات است که پیشینه تاریخی آن بیش از یکصد سال است.
یوسف امینی با بیان اینکه فعالیت رسانه و مطبوعات در مشهد تداوم داشته و نقش آن هیچ گاه کم رنگ نشده است، ادامه داد: امروزه با ٣٢٠ روزنامه و نشریه رتبه برتر بعد از تهران را داریم و پنج روزنامه داریم که در شهر منتشر میشود. وی خراسان رضوی را تنها استانی دانست که ٢ روزنامه در سطح ملی دارد و تاکید کرد: ٢۵ روزنامه و ١١ خبرگزاری در مشهد دفتر رسمی برای فعالیت دارند.
معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی یادآور شد: مشهد در شناسایی استعدادها و ظرفیتهایی که در کشور وجود دارد جایگاه ویژهای داشته و در عین حال که از نقدها و آسیبها هم نگذشتند، همه اینها در راستای پرورش استعدادها بوده است.
انتهای خبر/مرجان فرهمند