1

در اوج قله بودن

افتتاحیه فاز دوم سالن سنگنوردی باشگاه کوهنوردی و صعودهای ورزشی اوج با حضور تعدادی از مسئولین هیأت کوهنوردی استان، پیشکسوتان،کوهنوردان، صخره‌نوردان و علاقه‌مندان در رشته کوهنوردی برگزار شد.

در ابتدای مراسم احمد زحمتکش رئیس هیئت کوهنوردی خراسان رضوی یادی از شهدای کوهنورد دوران جنگ تحمیلی کردکه با جانفشانی خودشان در مناطق صعب‌العبور کمک شایانی به پیروزی دفاع مقدس کردند، همچنین با اشاره‌ به جانباختگان حادثه اشترانکوه یاد و نام آن عزیزان را گرامی داشت.

 

نهضت سنگ‌نوردی و قهرمانی

زحمتکش در ادامه با اشاره به ایجاد باشگاه‌های سنگ‌نوردی گفت: باشگاه اوج یکی از پرکارترین و پرتلاش‌ترین باشگاه‌ها در سطح استان خراسان رضوی است، این باشگاه با تجربه‌ای که در دهه گذشته با ایجاد سالن سنگ‌نوردی داشت، اکنون آمادگی خوبی برای افتتاحیه باشگاه بزرگتری دارد. وی با اشاره به کسب مقام‌های برتر کوهنوردی در استان اظهار داشت: استان خراسان رضوی در بین تمامی استان‌های کشور دارای رتبه برتر است و بعد از تهران در مقام دوم قرار دارد و این به‌خاطر زحمات این باشگاه‌ها، مربیان و مدرسان دلسوز و انگیزه و همت کارآموزانی است که به این امر همت گماشتند.

زحمتکش در رابطه با ساخت جان‌پناه‌ها در استان بیان داشت: در دهه 60 به‌نام شهدای کوهنورد جان‌پناه‌هایی در ارتفاعات ساخته و نام‌گذاری گردید، و در دهه گذشته به یمن صعودهای برون مرزی در دهه‌های 50 و 60 ، برنامه‌هایی برای این صعودها در استان رقم خورد و به اوج خودش رسید و در سال جاری نهضت سنگ‌نوردی و قهرمانی باید به اوج برسد.

رئیس هیئت کوهنوردی استان خراسان رضوی با تأیید در بحث استعدادیابی در نونهالان اشاره‌ای کرد و افزود: این مسئله‌ای است که وزارت ورزش و هیأت کوهنوردی به آن اهتمام کرده است و به‌غیر از همگانی بودن این رشته بعد قهرمانی آن نیز پرداخته ومورد توجه قرار گرفته است. در اواسط سال 96 فدراسیون کوهنوردی از زیر مجموعه معاونت توسعه همگانی وزارت ورزش خارج شد و به معاونت قهرمانی ورود پیدا کرد و بنابراین می طلبد که در بعد قهرمانی در رشته‌های سنگنوردی و رشته های وابسته تلاش بیشتری کنیم و به‌خصوص استعدادیابی را از دوران  نونهالی شروع کنیم. وی در پایان گفت:استان خراسان رضوی در بعد قهرمانی در رشته سنگ‌نوردی در بین استان‌ها پیشتاز است و در سال 95 که اوج تلاش‌های رشته سنگ‌نوردی بود از میان 21 مدال رنگارنگی آسیا 11 مدال سهم استان خراسان رضوی بود.

 

مرام و مردانگی در کوهنوردی

در ادامه برنامه عبدالله عبدالله‌زاده پیشکسوت و مربی سنگ‌نوردی و کوهنوردی گفت: باید از افرادی که در زمینه رشته‌های کوه‌نوردی و سنگ‌نوردی تلاش‌ می‌کنند قدردانی بشود تا این مربیان نسبت به کارهایشان دلسوزتر بشوند. وی افزود: درگذشته ازکسب مدال در این رشته خبری نبود و به‌جای مدال مرام و مردانگی، گذشت و ایثار وجود داشت، به‌دنبال کسب مدال باعث شد یک مقدار نسبت به رفتارهای اخلاقی و یک‌سری کارهای آموزشی روحی و روانی که باید انجام  بشود کم‌کاری صورت بگیرد.

این پیشکسوت کوهنوردی در ادامه اظهار داشت: صعودهای خوبی که اکنون انجام می‌گیرد باعث ایجاد انگیزه در بین جوانان می‌گردد، در گذشته می‌گفتند در کار سنگ‌نوردی باید فکر کرد و مسیر را پیدا و ادامه داد و یک کوه‌نورد باید غرورش را در پای کوه دفن کند و سپس یه صعود ادامه بدهد.

 

ایمنی در کوهنوردی

در ادامه مراسم رضا خوشدل مربی درجه 2 سنگ‌نورد و هیمالیا‌نورد به چند نکته در رشته کوهنوردی اشاره کرد و گفت: الان در دنیا درباره کیفیت کار صحبت می‌کنند نه درباره کمیت آن، به‌عنوان مثال یک باشگاه با 100 نفر عضو می‌توان فعالیت‌های گسترده‌ای داشته باشد. وی افزود: نکته بعدی درکوهنوردی فعلی به‌هیچ عنوان جنسیت مطرح نیست و بانوان هم‌ردیف مردان کوهنوردی انجام می‌دهند. نکته آخر ایمن کوهنوردی کردن است و بدون ایمنی هیچ معنایی ندارد و اولین پارامتری که باید در نظر بگیرید ایمنی باشد و آن را در رأس قرار دهید و همیشه در گوشمان زنگ بزند.

خوشدل در پایان اظهار داشت: الان در استان خراسان رضوی باید به سمت تخصصی بودن این رشته پیش برویم و صمیمیت‌های خودمان را دراین زمینه افزایش بدهیم و فراجناحی و فراگروهی کار کنیم و مربیان را اختصاص به یک باشگاه قرار ندهیم.

 

 

سرویس ورزش «صبح امروز»