1

«جعبه ابزار نظریه»

یکی از ویژگی‌های بارز این کتاب، توجه به پژوهش‌های بین‌رشته‌ای و بهره‌مندی از مفاهیم رشته‌های مختلف علوم انسانی جهت غنای نظریه اجتماعی و فرهنگی است. متن حاضر پیش‌در‌آمد سودمندی برای ورود علاقه‌مندانِ حوزه‌های گوناگون فرهنگی به مباحث نظری و نظریه‌پردازی اجتماعی، فرهنگی و هنری است.کتاب جعبه ابزار نظریه با فرا رفتن از چارچوب‌های خشکِ متون نظریه فرهنگی و اجتماعی، مخاطب را به تفکر انتقادی در بافت زندگی روزمره فرا می‌خواند. این کتاب بیش از آن‌که تفسیر و توضیح خشک نظریه‌ها باشد، تمرینی است برای تفکر انتقادی و انضمامی، و این امر با به پرسش کشیدنِ دیدگاه‌های گوناگون در متن پرحادثه زندگی روزمره جمع می‌شود.

مؤلفان تمام همت خود را صرف واکاوی مفاهیم بغرنجی می‌کنند که به صورت طبیعی در زندگی روزمره تجربه می‌شوند. واکاوی و ساخت‌زدایی از این مفاهیم ضمن شناخت عمیق‌تر پیچیدگی‌های فرهنگی، انسان را در مواجهه با نظام‌های قدرت تواناتر می‌سازد. از این رو، این متن سرشار است از ارجاعاتِ انضمامی به حیات فرهنگی و اجتماعی جامعه معاصر.

«چرا نظریه؟»، «مؤلف و اقتدارش»، «خوانش»، «سوبژکتیویته»، «فرهنگ»، «ایدئولوژی»، «تاریخ»، «فضا / زمان»، «پساها»، «تفاوت‌ها»، «زندگی»، «طبیعت» و «عاملیت» عناوین سیزده فصلی است که نویسنده جعبه ابزار نظریه را برای مخاطب باز کرده است.

کتاب «جعبه ابزار نظریه» نوشته «جفری نیلون» و «سوزان سرلز ژیرو» با ترجمه عباس لطفی‌زاده و مرتضی خوش‌آمدی در 352 صفحه با شمارگان 1100 نسخه  و به ‌بهای 22 هزار تومان توسط انتشارات ققنوس روانه بازار کتاب شده است.

 

 

جواد لگزیان