1

ایران هزینه وحدت مسلمانان را می پردازد

دو شب گذشته تعدادی از طرفداران فرقه شیرازی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن تعرض نموده و با شکستن پرچم، شعار علیه مقامات کشور، و توهین به مقدسات مسلمانان اهل سنت به سفارت کشورمان بی حرمتی نمودند. به گزارش خانه ملت، تعدادی از منابع خبری اعلام کردند که عده‌ای با عنوان حمایت از بیت سید صادق شیرازی و اعتراض به دستگیری سید حسین شیرازی، در لندن و در عملی اعتراضی سفارت ایران در این شهر را مورد حمله قرار داده اند و با بالا رفتن از دیوار سفارت پرچم های خود را به نمایش آوردند.

رئیس فراکسیون اهل سنت در مجلس گفت: حمله به سفارت ایران در لندن ناشی از واکنش فرقه شیرازی به وحدت و برادری اهل سنت و تشیع در نظام اسلامی است.

جلیل رحیمی جهان آبادی درباره حمله متعرضان به سفارت ایران در لندن افزود: اتفاقی که توسط فرقه شیرازی در لندن رخ داد هزینه‌ای است که نظام جمهوری اسلامی برای وحدت و همدلی در جهان اسلام پرداخت می‌کند.

 

توهین به مقدسات اهل سنت حرام است

نماینده مردم تربت جام، تایباد، باخرز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانات صریح مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه توهین به مقدسات اهل سنت حرام است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی در طول چهل سال گذشته تلاش کرده تا تعصبات میان شیعه و سنی کاهش دهد تا از توهین به مقدسات یکدیگر خودداری کنند و بجای دشمنی و کینه، محبت و برادری را ترویج نمایند.

وی افزود: برگزاری کنفرانس وحدت اسلامی و سایر فعالیتهای متعدد مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز ظرف چهل سال گذشته تلاشی بوده تا فضای برادری و محبت در جهان اسلام شکل گیرد، هرچند گروه‌های افراطی متعددی در میان اهل سنت و شیعه با این سیاست میانه‌روی و مبتنی بر وحدت و همدلی نظام مشکل دارند.

 

اعتقاد فرقه شیرازی توهین آشکارا به مقدسات اهل سنت است

رحیمی جهان‌آبادی یادآور شد: این گروه‌های افراطی به بیان مخالفت‌های خود پرداخته و به نظام جمهوری اسلامی که محور وحدت و همدلی است آسیب  می رساندند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: این گروه افراطی معتقدند که هیچ برادری و وحدتی بین شیعه و اهل سنت مطرح نیست لذا به اختلافات بین شیعه و اهل سنت در همه امور دامن می‌زنند. البته این گروه با  شیعیان میانه رو که قمه زنی نمی‌کنند و در عزاداری به سبک و سیاق مورد تاکید این فرقه عمل نمی کنند، افراط گونه برخورد می‌کنند.

وی افزود: این طیف افراطی شیرازی و برخی افراطین اهل سنت و تشیع آسیب عمده به نظام اسلامی وارد می‌کنند که یک نمونه آن حمله به سفارت ایران در لندن بود. این گروه در برابر رفتار مبتنی بر وحدت و برادری نظام جمهوری اسلامی واکنش نشان داده اند.

 

علمای اهل سنت باید آشکارا بر مواضع وحدت طلبانه رهبری تاکید و ازایشان حمایت کنند

رحیمی جهان‌آبادی ضمن حمایت  و قدردانی از مواضع دلسوزانه و آگاهانه مقام معظم رهبری ،از همه علما و دانشمندان اهل سنت  و شیعه در داخل و خارج از کشور درخواست نمودند تا علاوه بر حمایت از مواضع رهبری، وحدت و همدلی در جهان اسلام  را ترویج نموده و نشان دهند که با افراط‌گری‌های دشمان اسلام میانه‌ای ندارند.

این نماینده مردم و عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، گفت: هنگامی که گروه‌های افراطی شیعه به نظام فشار وارد می‌کنند و در عرصه بین‌المللی با حیثیت نظام بازی می‌کنند، باید تلاش همه ما افزایش وحدت و همدلی  ونیز  حمایت آشکارا از مواضع وحدت طلبانه نظام و رهبری باشد.

 

دولت انگلیس پاسخگوی خسارت سفارت ایران در لندن باشد

رئیس کمیته بین الملل کمیسیون قضایی مجلس در ادامه نحوه پیگیری این حادثه را به لحاظ حقوق بین‌الملل تشریح کرد و گفت: بر اساس کنوانسیون 1961 وین ، اماکن دیپلماتیک و اشخاص دیپلمات در خاک کشور میزبان از مصونیت و عدم تعرض برخوردارند لذا اماکن دیپلماتیک باید توسط دولت میزبان حفاظت گردد.

عضوهیات رئیسه کمیسیون قضایی، تصریح کرد: دولت میزبان موظف است بر اساس کنوانسیون وین از اماکن دیپلماتیک حفاظت کند لذا در این حادثه دولت بریتانیا و پلیس لندن کوتاهی کردند، دولت بریتانیا باید در قبال این مساله برای دولت ایران جبران خسارت نماید.