1

دولت به دنبال مقابله با رکود است

رئیس شورای اسلامی خراسان رضوی گفت: دولت برای اینکه مجددا شاهد رونق اقتصادی در کشور باشیم و برای بی‌کاری نسل جوان چاره اندیشی شود، تصمیم به مقابله با رکود گرفته است.

امیر شهلا روز جمعه در چهارمین جلسه شورای اسلامی خراسان رضوی که در تالار شهر برگزار شد، افزود: استیضاح سه نفر از وزرای دولت دوازدهم در روزهای گذشته در مجلس شورای اسلامی در تهران انجام شد. استیضاح یکی از حقوق و اختیارات نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی است.

وی ادامه داد: هر سه وزیر کابینه تدبیر وامید با ارائه مستندات منطقی خود توانستند مجددا اعتماد نمایندگان را به‌دست بیاورند و در سمت وزیر به مردم خدمت کنند. معتقد هستیم رای اعتماد مجدد نمایندگان به این وزرا بار مسئولیتی کابینه و دولت خدمت‌گزار را سنگین‌تر کرده است.

رئیس شورای اسلامی خراسان رضوی عنوان کرد: انتظار داریم سال 97، سال تحقق بیشتر شعارها و برنامه‌های دولت تدبیر و امید درخدمت‌گزاری به مردم کشور باشد. باید برای جلب رضایت مردم تلاش‌های بیشتری در خصوص رفع مشکلات اقتصادی صورت بگیرد.

شهلا افزود: از دولت خدمت‌گزار انتظار داریم سال 97 را، سال جهاد مقدس اقتصادی قرار دهد تا بتوانیم رضایت‌مندی بیشتری را در مردم ایجاد کنیم. تلاش برای تحکیم اعتماد مردم، که سرمایه بزرگ جامعه است، مهم‌ترین وظیفه‌ای است که دولت و نمایندگان باید به آن بپردازند. دولت یازدهم که در سال 92، قدرت را از طریق رای مردم به‌دست گرفت با پدیده و مشکلی به نام رکود تورمی مواجه بود.

وی با اشاره به رکود تورمی در سال 92 تصریح کرد: رکود تورمی یکی از سخت‌ترین بیماری‌های اقتصادی است که امروز در جهان معرفی شده که به معنای رخ دادن هم‌زمان رکود و تورم اقتصادی است. نسخه‌ای که برای معالجه رکود ارائه می‌شود تورم‌زا است. همچنین برای تورم راهکاری ارائه می‌شود که آن باعث ایجاد رکود اقتصادی بیشتر می‎شود.

رئیس شورای اسلامی خراسان رضوی خاطر نشان کرد: رکود اقتصادی مشکل بزرگی است که اگر بخواهیم با آن مبارزه کنیم سبب تورم بیشتر می‌شویم و اگر بخواهیم تورم را از بین ببریم رکود اقتصادی را افزایش می‌دهیم. دولت در سال 92 با توجه به افزایش و رشد بی‌رویه تورم تصمیم گرفت آن را مدیریت کند و برای مبارزه با مقوله تورم باید انبساط اقتصادی در کشور ایجاد می‌کرد. این انبساط باعث افزایش رکود در کشور شد.

شهلا ادامه داد: دولت برای اینکه مجددا شاهد رونق اقتصادی در کشور باشیم و برای بی‌کاری نسل جوان چاره اندیشی شود، تصمیم به مقابله با رکود گرفته است. مدیریت رکود سبب ایجاد تورم می‌شود و وظیفه خطیر دولت و مجلس کنترل حجم نقدینگی در کشور و ایجاد فضایی آرام است.

 

 

مدیرکل دفتر امور زنان استانداری خراسان رضوی:

افزایش درآمد زنان بهبود اقتصادی را رقم می‌زند

در ادامه این نشست مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه «زنان در مقایسه با مردان بیش از 90 درصد درآمد خود را صرف بهبود اوضاع خانواده و محیط زندگی خود می‌کنند»، گفت:. اگر زنان به درآمد بیشتری برسند وضعیت اقتصادی جوامع نیز بهبود خواهد یافت.

فرشته سلجوقی افزود: با وجود اینکه در حوزه زنان فعالیت‌های بسیاری انجام شده اما هنوز باید راه زیادی را تا رسیدن به جایگاه حقیقی زنان طی کنیم. امروزه در دنیا ثابت شده که سرمایه‌گذاری در آموزش دختران و زنان در واقع سرمایه‌گذاری در توسعه متوازن، متعادل و پایدار است.

وی با اشاره به وجود رابطه مستقیم بین بازگشت دختران به تحصیل و افزایش تولید ناخالص ملی بیان کرد: شواهد نشان می‌دهد هرگاه ده درصد از دختران باز مانده از تحصیل به درون نظام آموزشی ورود پیدا کردند، تولید ناخالصی ملی آن کشورها سه درصد افزایش یافته است و این رابطه مستقیم غیر قابل انکار است.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی با اشاره به پژوهشی که در خصوص زنان انجام شده است تصریح کرد: نتایج پژوهشی نشان می‌دهد که زنان در مقایسه با مردان بیش از 90 درصد از درآمد خود را صرف بهبود اوضاع خانواده و محیط زندگی خود می‌کنند. اگر زنان به درآمد بیشتری برسند وضعیت اقتصادی جوامع نیز بهبود خواهد یافت. دستوری که هیات دولت به ریاست جمهوری ابلاغ کرده این است که تا پایان کار دولت دوازدهم 30 درصد از مناصب مدیرتی در اختیار زنان قرار بگیرد.

وی تصریح کرد: شواهد متعددی موجود است که نشان می‌دهد ایده‌های نوین، بدیع، مدیریت دگرگون‌ساز و روش‌هایی که معمولا زنان در آن پیش‌گام هستند همچون همدلی، فراگیرندگی و شیوه گفت‌وگوی باز، رابطه مستقیمی با رهبری و مدیریت آنان دارد.

سلجوقی اضافه کرد: ما باید برای مربیان، رهبران و عنصر اصلی خانواده که نسل‌ها را تربیت می‌کند سرمایه‌گذاری کنیم. اگر در حال حاضر جامعه‌ای تاب‌آور، توانمند و خردمند نداریم به این علت است که مادران توانمندی نداشته‌ایم. اگر مادران ما توانمند باشند فرزندانی توانمند تربیت می‌کنند.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی خاطر نشان کرد: یکی از مهم‌ترین عوامل پیشرفت جوامع، مشارکت تمام افراد است. در زمینه تصمیم‌گیری‌ها، به ویژه حوزه شهری، نقش زنان را نباید نادیده بگیریم. اگر زنان توامند جامعه را در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت بدهیم، نه تنها بنیان خانواده تحکیم می‌شود بلکه بنیان‌ها و پیوندهای اجتماعی نیز محکم‌تر از گذشته خواهد شد.‌

وی ادامه داد: در ایران باستان نوروز، روز زن بود و بانوان تکریم می‌شدند. در بعضی از قسمت‌های خراسان رضوی همچنان این آیین وجود دارد و معمولا زنان دست به انجام کاری نمی‌زنند و از طرف همسرانشان نیکی می‌بینند.

 

 

منبع: ایسنا