«تفکر و عمل انقلابی» عامل موفقیت نظام است
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: تفکر و عمل انقلابی عامل موفقیت در کارنامه ۴۰ ساله انقلاب است.
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی در همایش مبلغین بصیر انقلابی با بیان اینکه در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب هستیم، افزود: با بازخوانی 40 سال فعالیت انقلاب قابل لمس است که هر جا با تفکر و عمل انقلابی زاویه گرفتیم با مشکل مواجه شدیم و در هر حوزه ای که موفق بودیم تفکر انقلابی و بسیجی در کار بوده است.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه رویه طلبه انقلابی باید انقلابی باشد، ابراز کرد: طلبه سیاسی و انقلابی طلبهای است که جامعه و نیاز آن را بشناسد و متناسب با آن نقش ایفا کند.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی راهکار برون رفت از مشکلات کشور است که باید در کارنامه امسال با توجه به انتخاب شعار سال توسط رهبر معظم انقلاب سهمیه آن را در عملکردها بررسی کرد.
رئیسی با بیان اینکه یکی از ویژگی های روحانیت این است که از مردم باشد، ادامه داد: آنچه امروز نیازهای جامعه را برطرف می کند، تحقق منویات رهبری که برگرفته از دغدغه های مردم است با تفکر و اندیشه انقلابی پاسخ داده شود.
ضرورت اجتهاد تمدن ساز
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان در ادامه با بیان اینکه برای همه ما وجه اشتراک، طلبه بودن در مکتب امام صادق(ع) و اهل بیت عصمت و طهارت است، گفت: سه وظیفه عمده برای یک روحانی و طالب علم میتوان تعریف کرد که به عنوان ماموریت برای این قشر قابل تامل است.
وی علم آموزی، علمافزایی و عدم توقف در کسب علم و دانش را نخستین ماموریت طالبان علم برشمرد و تصریح کرد: در هیچ سطحی از علم، طالبان علم مجاز به توقف نیستند و باید علم آموزی و علم افزایی داشته باشند و تلاش کنند خود را در همه عرصههای علمی و اجتماعی توانمند کنند.
رئیسی با اشاره به حدیث عنوان بصری ادامه داد: جامعه ما نیازمند عالمان فرهیخته است لذا فراگیری دانش و تلاش برای ملّا شدن را در هیچ عرصه و سطحی ار خود دور نکنید.
تولیت آستان قدس رضوی، اجتهاد تمدن ساز را در گرو خوب فراگیری دروس و پژوهش دانست و خطاب به حاضرین افزود: در مسائل اخلاقی و علم الاجتماع کار بسیار است و اجتهاد تمدن ساز ما نیازمند تلاش شما می باشد؛ باید از افکار و اندیشه های انحرافی صیانت شود تا به اهداف والای دین دست یابیم.
وی ابراز کرد: تفاوت زمان ما با قبل این است که فقه در جامعه حکومت می کند لذا باید پاسخ سوالات را با جهد و اجتهاد بیابیم و به دست اندرکاران ارائه دهیم.
رئیسی، تبلیغ و رساندن پیام دین به جامعه را دومین عامل موفقیت در طالبان علم خواند و افزود: در این رسالت بزرگ تبلیغی و پیام دین موانع بزرگی وجود دارد که باید از آنها عبور کرده و با سبک زندگی اسلامی مردم را آشنا کنید.
وی با اشاره به آیه « الَّذِینَ یُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ حَسِیبًا » در تشریح واژه خشیت گفت: خشیت غیر از خوف و فقط مختص خداوند است.
عضو مجلس خبرگان رهبری، با تاکید بر اینکه سیره زندگی علوی، فاطمی، زینبی و امام رضا(ع) راه گشای زندگی مردم است، گفت: زینب(س) در عرصه علم، عالمه غیر معلمه است و در عرصه تبلیغ اگر نبود امروز ما برکت و برکات عاشورا را نداشتیم؛ ایشان در شرایطی که تهدید و عدم امنیت جانی داشتند سخن و پیام عاشورا را به جامعه رساندند.
رئیسی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب «اگر بخواهیم امام رضا(ع) را برای جامعه معرفی کنیم، باید بگوییم؛ مبارز سختی ناپذیر در حوزه تبلیغ دین»، اضافه کرد: هجرت پیامبر(ص) از مکه به مدینه و امام رضا(ع) از مدینه به مرو به عنوان هجرت های تمدن ساز در تاریخ به ثبت رسیدهاند که عمده سخنان امام رضا(ع) در باب نظام امامت و ولایت و نظام سازی به نام دین و قرآن است و با توجه به حدیث سلسله الذهب، امام(ع) میخواهد جامعه توحیدی با مبانی و اصول تشکیل شود.
وی با بیان اینکه نورانیت و علم را باید از خانه عالم گرفت، خطاب به مبلغان گفت: علم در خانه اینها است، اینجا «حرم ثامن الحجج(ع) » باب العلم و باب الکرامه است، نهایت بهره و استفاده را از بودن در این مکان ببرید.
جامعه جهانی بیدار است
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه یکی از وظایف مهم تبلیغ است، ادامه داد: به برکت خون شهدا و انقلاب اسلامی، ما امروز جامعهای بیدار در دنیا داریم که می خواهند مسلمان باشند و همواره برای داشتن هویت اسلامی مبارزه می کنند.
وی خاطرنشان کرد: تبلیغ فقط در سخنرانی نیست بلکه باید با استفاده از همه ابزارهای روز در انتقال پیام بهره لازم را برد.
رئیسی با تاکید بر اینکه همه ابزارها باید در خدمت دین باشند، افزود: امروز حوزه ها و طلاب باید به مدرن ترین ابزارهای ساخت بشر دست یابند و در خدمت دین و روشنگری جامعه از آنان استفاده کنند.
وی اجرای دین را به عنوان سومین وظیفه طالبان علم معرفی و بیان کرد: در طول تاریخ پیامبران و امامان و علما آمدند تا دین در جامعه اجرایی شود.
تولیت آستان قدس رضوی اجرای دین در جامعه را بر پایه عمل به آیه « یَا بُنَیَّ أَقِمِ الصَّلَاةَ وَأْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَانْهَ عَنِ الْمُنكَرِ وَاصْبِرْ عَلَىٰ مَا أَصَابَكَ إِنَّ ذَٰلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ» دانست و در پایان گفت: نظام سازی قرآنی بر پایه چهار اصل برپایی نماز، امر به معروف، نهی از منکر و صبر امکان پذیر است.