1

ضرب الاجل معاون دادستان عمومی استان به مدیران

معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی در امور فضای مجازی خواستار اظهار نظر مدیران استانی در خصوص اختراع ثبت شده پیش بینی زلزله شد.

قاضی جواد جاویدنیا  با اعلام درخواست سریع بررسی این موضوع افزود: ورود معاونت فضای مجازی به بررسی کانال پیش بینی زلزله از زلزله قبلی مشهد در فروردین ماه سال 1396 آغاز شد که به دنبال گزارشاتی علیه این کانال مبنی بر انتشار اخبار کذب در خصوص زلزله و ایجاد جو نا امنی پرونده ای علیه مدیر کانال پیش بینی زلزله آقای علی اصغر برهمند تشکیل شد.

وی بیان کرد: پس از مراجعه نامبرده به مرجع قضایی و ارائه اسناد و مدارک دال بر ثبت اختراع «پیش بینی زلزله قبل از وقوع با روشهای اکولوژیکی مرداب و جوی 1 تا 10 روز قبل از وقوع» در سال 1387 و ارائه اسناد و مدارک معتبر دیگر در زمینه اختراعات متعدد نامبرده و اشتغال وی به عنوان مدیر انجمن مخترعین استان خراسان و مشخص شدن اینکه نامبرده هیچ زلزله ای را به صورت دقیق با تعیین روز و ساعت و مکان دقیق وقوع پیش بینی نکرده است. بلکه با تعیین محدوده و زمان وقوع احتمالی پیش بینی نموده است و بدون ایجاد تنش و تحریک مخاطبان صرفا بر مبنای یافته های علمی ناشی از اختراعش به مردم آمادگی داده است، از سوی دیگر هیچ دلیل معتبری بر رد ادعای وی وجود نداشت، بنابراین فعالیت کانال وی بلا مانع تشخیص داده شد.

قاضی جاویدنیا عنوان کرد: از سوی دیگر مشخص شد مواردی از جمله پیش بینی زلزله اسفراین در سال 1390 برخی مراجع رسمی طبق اخبار معتبر پایگاههای خبری رسمی توسط نامبرده عملیاتی شده است و آثار مطلوبی نیز گزارش شده است. اما در شرایطی که عقل حکم می کند که حتی در شرایطی که یک درصد احتمال خطر باشد انسان باید احتیاط کند، در وضعیت احتمال خطر 70 درصدی قطعا احتیاط به حکم عقل واجب و لازم است.

معاون دادستان عمومی افزود: این معاونت به عنوان وظیفه شرعی و عقلی و انسانی بدون رسانه ای کردن این موضوع با توجه به پیش بینی زلزله حدود پنج ریشتر برای مشهد و استان فارس در تاریخ 10/9/1396 برای ده روز آینده، مراتب جهت بررسی به مدیریت بحران استانداری منعکس گردید که متأسفانه هنوز پاسخ قطعی در این زمینه ارائه نشده است. همچنین این معاونت نیز در پاسخ به سوال یکی از سایت‌های خبری استان، بخشی از روند طی شده در این خصوص را رسانه ای کرد تا هر چه سریعتر دستگاههای اجرایی و مجامع علمی به بررسی جدی و تخصصی این ادعا بپردازند. آن هم ادعایی که از یک سو موارد وقوع و صحت آن کم نبوده است و به این دلیل مورد اقبال عمومی قرار گرفته است و از سوی دیگر بسیاری از مجامع علمی علیرغم دریافت تأییدیه ثبت اختراع از تأیید رسمی آن خودداری می ورزند و از همه مهمتر بررسی صحت این ادعا و حمایت از آن در صورت صحتش و قراردادن امکانات لازم جهت دقیق تر شدن پیش بینی ها می تواند جان افراد زیادی را از خطر مرگ در زلزله های ناگهانی نجات دهد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: معاونت فضای مجازی استان تا کنون نیز فراتر از وظیفه قانونی خود و صرفا بر مبنای وظیفه انسانی این ریسک را پذیرفته است که موضوع را به صورت رسمی مطرح نماید و این مطالبه مردمی را به گوش مسئولان مربوطه برساند تا هر چه سریعتر در خصوص کارآمدی این اختراع رسمی که مرتبط با جان ارزشمند مردم است اتخاذ تصمیم شود.