20 سال است که کسری بودجه داریم
نماینده تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در مجلس شورای اسلامی گفت: در طول 20 سال اخیر دولت همیشه کسری بودجه داشته است.
سعید باستانی در جلسه مجمع عمومی بنیاد خیران حامی دانشگاه تربت حیدریه افزود: در هشت سال نخست به صورت پیاپی کسری بودجه را از صندوق ذخیره جبران کردیم و در هشت سال بعد که صندوق خالی بود، از فروش اموال و داراییهای نظام کسریها را جبران کردیم و در سه سال هم به آینده فروشی روی آورده ایم و با فروش اوراق قرضه داریم کشور را اداره میکنیم، که باید این شیوه اصلاح شود.
وی با انتقاد از جای خالی علم و دانش در تصمیم سازیهای کشور گفت: در هیچ یک از دولتهای بعد از انقلاب علم و دانش و آموزش و پرورش جزو اولویتهای اصلی نبوده است و در پیوند با این امر مهم استراتژی دراز مدتی ترسیم نشده است.
باستانی تصریح کرد: اگر بخواهیم این موضوع را دقیق رصد کنیم میبینیم این اولویتها نه در نحوه بودجه بندی و نه در توسعه مد نظر نبوده و نیست و جاهایی هم که به علم و دانش و نیروی انسانی به عنوان نیروی محرک اصلی و عامل توسعه نیاز داریم، در کشور فراموش شده است.
نماینده مردم شهرستانهای تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در مجلس شورای اسلامی، گفت: عامل دومی که ما را در حوزه علم و دانش اذیت میکند این است که شاهدیم وقتی مبنای توسعه بر اساس علم و دانش نباشد، اتفاقات بدی هم در راه خواهد بود که به عنوان نمونه میتوان به نسبت بودجههای جاری به بودجههای عمرانی اشاره کرد که از رقم 40 به 60 در سال 68 رسیده به 10 به 90 و این بدان معنا است که بودجه جاری ما به بالای 90 درصد رسیده و به عبارت دقیقتر در تخصیصها عملا وضع بدتر است زیرا در نیمه نخست امسال بودجه عمرانی ما که تخصیص یافته 2 درصد بوده و این برای کشور ما فاجعه است.
وی تاکید کرد: بنیادهای حامی دانشگاهها در تمام دنیا وجود دارند و تنها موضوع مادی آنها مطرح نیست، بلکه بحث معنوی کار نیز مورد نظر است و در واقع ایجاد بنیادهای امور خیرین الزامی برای دانشگاهها هستند که باید آنها را بوجود بیاورند.
باستانی با بیان اینکه در کشور چارهای نداریم جز اینکه برای نسل سوم و چهار شغل جدید بوجود بیاوریم، افزود: برای حمایت از توسعه شرکتهای دانش بنیان، صندوق نوع آوری برایش ایجاد شده و بودجه مصوب آن نیز 30 هزار میلیارد ریال است و علاوه بر این نیم درصد بودجههای عمومی دستگاههای اجرایی هم قرار است اضافه شود.
وی اظهار کرد: حال سوال این است که چند درصد از بودجه این صندوق را دانشگاههای تربت حیدریه و شرکتهای دانش بنیان این منطقه توانسته اند جذب کنند؟
باستانی گفت: عمری به ما موضوع انشا دادند که علم بهتر است یا ثروت و ما هم نوشتیم علم بهتر است، ولی امروز به این نتیجه رسیده ایم علمی که تبدیل به ثروت نشود به درد نمی خورد و این منحصر به ایران نیست.
این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: علم زمانی ارزش دارد که یا تولید ثروت مادی بکند و یا از حیث ایدئولوژیک انسان را به مرحله کامل برساند.
باستانی ضمن انتقاد از عملکرد دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور، گفت: دو هفته پیش برای 23 بار از ایتالیا تکنولوژی تولید پولی اتیلن را خریداری کردیم و این اقدام این سوال را ایجاد میکند چرا باید بعد از 23 سال هنور تکنولوژی وارد کنیم، پس دانشگاههای و مراکز پژوهشی ما دارند چکار میکنند؟
منبع: ایرنا