پژمانفر: تعطیلی بیشتر به ضرر کشور است
نمایندگان مردم در خانه ملت با یک فوریت طرح اصلاح تعطیلات رسمی کشور موافقت کردند.
یک فوریت طرح اصلاح تعطیلات رسمی تصویب شد نمایندگان مردم در خانه ملت با یک فوریت طرح اصلاح تعطیلات رسمی کشور موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی با یک فوریت طرح اصلاح تعطیلات رسمی با 134 رأی موافق، 28 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 197 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
نماینده مشهد در مجلس:
تعطیلی بیشتر به ضرر کشور است
همچنین در راستای بررسی «طرح یک فوریت اصلاح تعطیلات رسمی» نماینده مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده موافق با اصلاح تعطیلات سخن گفت.
حجتالاسلام و المسلمین نصرالله پژمانفر افزود: بنده در ابتدا وظیفه میدانم این فتح الفتوح بسیار ارزشمند محو داعش از عراق و سوریه را که به برکت هدایتها و رهبریهای مقام معظم رهبری و استقامت و پایداری تمامی ملل اسلامی در این مسیر صورت گرفت، تبریک عرض میکنم.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در ارتباط با فوریت این مسئله و آن طوری که برادر بزرگوارمان آقای دکتر مطهری مطرح کردند بنا به این بود که این طرح دو فوریتی مطرح شود و به دلیل اینکه مقداری از زمانش طرح مذکور گذشت ما این طرح را به صورت یک فوریتی مطرح کردیم.
وی با بیان اینکه بنده لازم میبینم تاریخچه مختصری در ارتباط با این موضوع را بیان کنم، ادامه داد: همانطور که دوستان مستحضر هستند در مجلس نهم در وسط احکام دائمی یک موضوعی مطرح شدکه بدون آنکه موافق و مخالف در ارتباط با این موضوع صحبت کنند، این موضوع در صحن علنی مجلس رأی گیری شد.
پژمانفر افزود: در همان جلسه جناب آقای دکتر توکلی اخطار دادند اما متاسفانه رئیس جلسه اخطار را وارد ندانستند و اجازه طرح موضوع را ندادند و موضوع به شورای نگهبان انتقال پیدا کرد و شورای نگهبان به دلیل بار مالی که این طرح داشت دو بار این طرح را رد کردند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی افزود: در نهایت با پیگیریهایی که الان شاید مصلحت نباشد عرض کنم، جناب آقای روحانی مکاتبه کردند و پذیرفتند که ما بار مالی این کار را میپذیریم و این واقعا جای تعجب داشت زیرا بالاخره ما در وضعیت اقتصاد مقاومتی هستیم و مشکلات کشور در عرصه اقتصاد بالاست ودرنهایت تعطیلات به ضرر کشور است و پذیرش یک تعطیلی واقعا بدون اینکه محاسبه شود چقدر ضرر و زیان به کشور وارد میکند. بنابریان این موضوع مسئله قابل تاملی است.
نماینده ساری در مجلس:
تعطیلات رسمی باید به طور کلی بررسی شود
در ادامه جلسه نماینده ساری در مجلس گفت: تعطیلات رسمی کشور باید به طور کلی بررسی شود.
علی اصغر یوسف نژاد در مخالفت با طرح یک فوریت اصلاح تعطیلات رسمی افزود: تعطیلات رسمی کشور را نباید در راستای یک بند و یک روز بررسی کنیم بلکه باید تعطیلات رسمی کشور به طور کلی بررسی شود.
نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به نظر بنده بررسی طرح مذکور فوریت ندارد البته در محتوا این طرح ممکن است بنده برای بخشی از فعالیتهای وسیع تری که در بهره برداری و کارایی کارکنان در طول سال میانجامد ،موافق باشم.
وی با بیان اینکه تعطیلات مناسبتی در ایران چرخشی است، ادامه داد: تقویم ما براساس هجری و شمسی است اما تعطیلات ما بر مبنای هجری و قمری است.
روند تعطیلی 8 ربیعالاول چگونه است؟
گفتنی است مقدمه و دلایل توجیهی طرح یک فوریتی به این شرح است: روند تعطیلی 8 ربیعالاول سالروز شهادت امام حسن عسگری (ع) که طبعا مصادف با آغاز امامت حضرت ولی عصر (عج) است، بدین صورت بود که در اثنای بررسی لایحه احکام دائمی برنامههای توسعه کشور در مجلس نهم بندی مبنی بر تعطیلی روز هشتم ربیعالاول بدون مناسبت در این لایحه گنجانده شد و به تصویب رسید. شورای نگهبان به این مصوبه ایراد گرفت و در مجلس دهم گزارش کمیسیون مربوط مبنی بر رفع ایراد شورای نگهبان به صحن علنی آمد، در صحن علنی به بهانه اینکه مربوط به گذشته است و نیازی به اظهارنظر موافق و مخالف نیست در حالی که برخی نمایندگان اعتراض داشتند بدون صحبت مخالف و موافق مصوب تلقی شد اما اشکالاتی که بر این تعطیلی مترتب است از این قرار است:
1- معلوم نیست در این روز تعطیل مردم باید عزاداری کنند یا شادی؟ چون برای شهادت امام حسن عسگری (ع) باید عزادار بود و باید برای آغاز امامت حضرت ولی عصر (عج) باید شادی کرد مگر اینکه بگوییم نصف روز عزاداری و نصف دیگر جشن گرفته شود.
2- فلسفه تعطیلی یک روز، بزرگداشت آن روز است، بزرگداشت 8 ربیعالاول مثلا عاشورا که مراسم خاصی اجرا میشود با عدم تعطیلی این روز که ادارات، مدارس، دانشگاهها، مطبوعات و غیره دایر هستند و برنامههایی برگزار و مطالبی منتشر میشود بهتر انجام میشود. تعطیلی باعث میشود که از بسیاری از امکانات استفاده نشود.
3- این روز مجاور نهم ربیعالاول است که برخی شیعیان تندرو در شب آن یعنی 8 ربیعالاول هنگام شب برنامهای برگزار میکنند که مخل وحدت اسلامی است. این تعطیلی باعث میشود که آن برنامه که مدتی است کمرنگ شده است احیا شود.
4- اثر منفی اقتصادی یک روز تعطیلی برای بخش خصوصی در کل کشور بر همگان روشن است.
منبع: خانه ملت