«حزبگریزی» افتخار مسئولین است
رئیس دورهای خانه احزاب خراسان رضوی گفت: متاسفانه در کشور ما به احزاب اهمیتی داده نشده است و افتخار رئیسجمهورها و مسئولین این بوده که اهل هیچ حزبی نیستند.
جواد آرین منش در گفتوگو با خبرنگار «صبح امروز» افزود: متاسفانه حزب گریزی در کشور نهادینه شده در حالی که حزب یکی از ارکان مردم سالاری و دموکراسی احزاب سیاسی است.
وی تاکید کرد: خانه احزاب اصولا یک تشکل صنفی در ارتباط با تشکلها و احزاب سیاسی است. هدف اصلی خانه احزاب ترویج فرهنگ حزبی و تحزب در کشور، ارتقا سطح آگاهیهای سیاسی احزاب، تعامل بین احزاب، ارتقا جایگاه احزاب و تقویت بنیه مالی آنها برای رسیدن به اهدافشان است.
آرینمنش تصریح کرد: متاسفانه احزاب هیچگاه در کشور نهادینه نشدند و مسئولان نظام نیز در جهت تقویت احزاب برنیامدند. نه تنها در کشور ما به این مهم اهمیتی داده نشد بلکه افتخار رئیسجمهورها و برخی مسئولین این بوده که اهل هیچ حزبی نیستند. متاسفانه حزب گریزی در کشور نهادینه شده در حالی که یکی از ارکان مردم سالاری و دموکراسی احزاب سیاسی است.
دبیر موتلفه خراسان رضوی اضافه کرد: اگر بخواهیم کار به درستی پیش برود، انتخابات خوبی داشته باشیم و کسی به طور ناگهانی بدون صلاحیتهای لازم و چند شعار فریبنده رئیس جمهور نشود وکشور تا سالها دچار مشکلات بعدی حاصل از او نباشد باید از خرد جمعی استفده کنیم و یکی از نهادها که میتواند خرد جمعی را رقم بزند احزاب سیاسی است.
رئیس حزب موتلفه در خصوص اینکه چرا حزب موتلفه در انتخابات گذشته تا انتهای انتخابات از کاندید خود حمایت نکرد اظهار کرد: متاسفانه چون احزاب حمایت و تقویت نشدند به خود باوری هم نرسیدهاند و ما چون احزاب بزرگ و قدرتمند در سلایق مختلف سیاسی در کشور نداریم، احزاب ناگزیر میشوند تمام توان خود را تجمیع کنند تا خودی نشان بدهند.
تجربه تلخ انتخاباتی
آرینمنش ابراز داشت: حزب موتلفه با وجود قدمتش یکی از دهها حزب فعال در کشور است و با توجه به جناحی شدن انتخابات ما و اینکه در آخر دو جناح نمایندههای خود را به فینال میرسانند، دو دیدگاه در حزب وجود داشت. یکی اینکه ما به عنوان یک تشکل سیاسی یک کاندید انتخاب کردیم و باید تا انتها ادامه بدهیم حتی اگر رای بالایی نداشته باشیم. که من جزو این گروه بودم. چون معرفی و رسمیت دادن به حزب، بیان دیدگاهها و بیان برنامهها از وظایف کاندید است که بسیار مهم است و قرار نیست همه کسانی که کاندید میشوند در نهایت رئیس جمهور شوند.
وی افزود: دیدگاه دوم رفتن به سمت همگرایی با سایر احزاب اصولگرا بود. در نهایت تا لحظات پایانی نیز این دو دستگی وجود داشت. خود آقای میرسلیم معتقد بود باید بماند و ماند اما عدهای حمایت نکردند و یکسری آسیب از این موضوع وارد شد.اگرچه در نهایت آقای میرسلیم رئیس جمهور نمیشد ولی یک آزمون و تجربه ورود کاندیدای حزب به انتخابات را داشتیم و الان نیز معتقدیم تجربه ارزشمندی بوده ولی بهتر بود که این اتفاقات درون حزب نمیافتاد.
مردودی دولتها در حمایت از احزاب
وی در خصوص موفقیت دولتها در حمایت از احزاب گفت: من معتقدم به جز سالها اول انقلاب که اراده حکومت بر وجود حزبهای بزرگ بود به ویژه حزب جمهوری اسلامی بود و ظرفیتهای نظام پای این حزب گزاشته شد همچنین مورد حمایت امام و بزرگان نظام بود که مقطع طلایی احزاب در ایران بود، پس از فروپاشی حزب جمهوری اسلامی دیگر هیچیک از دولتها به طور جدی از احزاب حمایت نکردند و احزاب تقویت نشدند. احزاب نتوانستند رشد کنند تا انتخابات ما تبدیل به انتخابات حزبی شود.
آرینمنش تصریح کرد: معمولا احزاب ما احزاب فصلی هستند.یعنی قبل انتخابات تشکیل میشوند و پس از آن فروکش میکنند. دولتها نیز یکسری احزاب دولتساخته ایجاد میکنند که بعد از پایان دوره ریاست جمهوری آنها، این احزاب نیز خاموش میشوند.
«جمنا» فصلش به پایان رسید
رئیس حزب موتلفه در خصوص «جمنا» اظهار کرد: برای احزاب فصلی میتوان به «جمنا» اشاره کرد که البته آن هم حزب نبود بلکه جبههای بود که توسط احزاب ساخته نشد بلکه توسط اشخاص ساخته شد. طبیعتا پایان انتخابات پایان عمر «جمنا» نیز بود. «جمنا» یک تجمع موقتی برخی از اشخاص و جریانات سیاسی بود که پس از انتخابات افول کرد و دیگر هم در عرصه سیاسی کشور نمیتواند جایگاهی داشته باشد.
استقلال شرط زنده ماندن احزاب
آرینمنش با تاکید بر لزوم استقلال احزاب گفت: اگر احزاب به دولتها وصل باشند عمرشان به اندازه عمر دولتها است.در حال حاضر احزاب ما پشتوانه مالی ندارند.حتی موتلفه که زمانی شایع بود به بازار متصل است اما در واقع مرحوم عسگر اولادی از اشخاص کمک میگرفت که با فوت ایشان آسیبهای جدی به حزب موتلفه از بعد تامین مالی وارد شد. من معتقدم احزاب باید به خودباوری برسند و خانه احزاب میتواند مکانی برای رشد و بالندگی احزاب مختلف باشد.
گزارشی از رضا شجاع