1

200 هزار میلیارد ریال برای توسعه اشتغال روستایی

مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح گیاهان دارویی گفت: 200 هزار میلیارد ریال از حوزه ستاد اشتغال کشور، به حوزه اشتغال در روستاهای کشور اختصاص یافته است.

پیمان یوسفی آذر روز چهارشنبه در همایش فرصت‌ها و توانمندی‌های گیاهان دارویی منطقه سبزوار افزود: این اعتبار در قالب بسته‌های اشتغال فراگیر با کارمزد 11 درصد به روستاییان پرداخت می شود که این اقدام با هدف توسعه اشتغال روستایی و رشد هسته‌های روستایی صورت می گیرد.

مجری طرح گیاهان دارویی گفت: منابع تسهیلات صندوق کارآفرینی امید با تسهیلات 4 درصد تا سقف یکهزار میلیارد ریال برای هر طرح و همچنین 1.5 میلیارد دلار دیگر با بهره 6 درصد در حوزه کسب و کار گیاهان دارویی اختصاص یافته است.

وی با اشاره به جایگاه مناسب ایران از نظر ظرفیت اقلیمی و تنوع گونه‌ای در حوزه گیاهان دارویی، گفت: پارسال طرح ملی گیاهان دارویی تدوین شد که اکنون در سه محور در حال اجرا است و مرحله اول آن توجه به استاندارد بودن کاشت، داشت، برداشت و کاهش مصرف سموم و انتخاب بذر مناسب است تا در بازار‌های بین المللی جایگاه مناسبی به دست آوریم.

400 میلیون دلار عایدی از گیاهان دارویی

وی با بیان اینکه مراتع ظرفیت‌های بالایی در حوزه گیاهان دارویی دارند، عنوان کرد: احیای مراتع و توجه به گونه‌های گیاهان دارویی جایگاه ویژه‌ای دارد.

یوسفی آذر اظهار کرد: مرحله سوم، توجه به موضوع بازار است و از اساسی ترین برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه توسعه صادرات، برندسازی محصولات گیاهی و حضور در بازارهای جهانی است.

وی ادامه داد: یکی از حلقه‌های بازار توسعه، توجه به بازارهای داخلی است تا با فرهنگ سازی، آموزش و توجه رسانه‌ها به این موضوع، علاقه مردم به مصرف گیاهان دارویی بیشتر شود.

مشاور وزیر یکی از مشکلات حوزه گیاهان دارویی را اصلاح سیستم‌ها در حوزه توزیع گیاهان دارویی دانست و گفت: باید فروشگاه‌های زنجیره‌ای سلامت و تحت نظارت در شهرهای کشور راه انداری شود تا مردم به محصولات سالم دسترسی داشته باشند.

وی اظهار کرد: سال گذشته 400 میلیون دلار ارز از طریق گیاهان دارویی عاید کشور شد که بر اساس ظرفیت‌های کشور در زمینه داروهای گیاهی و برنامه ریزی لازم در طول برنامه ششم توسعه، پیش بینی می شود این رقم به 2.5 میلیارد دلار افزایش یابد.

یوسفی آذر افزود: 88 درصد محصول زعفران دنیا در ایران تولید می شود و این محصول گیاه ملی ایران لقب گرفته و حال آنکه تنها 300 میلیون دلار درآمد آن سهم ایران و هشت میلیارد دلار عاید سایر کشورها می شود.

وی با بیان اینکه شهرستان سبزوار از قطب‌های تولید گیاهان دارویی کشور است افزود: با وجود شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه و رشته طب سنتی، تشکیل اتحادیه تولید کنندگان گیاهان دارویی در سبزوار ضروری است.

وی ادامه داد: هم اکنون 2 هزار و 200 گونه گیاهی در ایران وجود دارد که 66 مورد آن کاشت، داشت و برداشت می‌شود.
اختصاص 110 هزار میلیارد ریال برای توسعه گیاهان دارویی

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: امسال با همکاری مجلس و دولت 110 هزار میلیارد ریال اعتبار برای توسعه گیاهان دارویی اختصاص یافته است.

رمضانعلی سبحانی‌فر افزود: این اعتبار به افزایش کشت گیاهان دارویی، توسعه صنایع تبدیلی کمک خواهد کرد تا با جلوگیری از خام فروشی درآمد بیشتری عاید کشاورزان شود.

این نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از ظرفیت‌های منطقه سبزوار با توجه به کاهش منابع آبی و خشکسالی‌ها، توجه به کشت گیاهان دارویی است.

سبحانی‌فر با اشاره به تصمیم دولت و وزارت جهاد کشاورزی به تقسیم کشور به 9 قطب گیاهان دارویی اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای سبزوار در این زمینه، بزودی این شهرستان به یکی از قطب‌های گیاهان دارویی تبدیل خواهد شد.

 

پیشنهاد راه‌اندازی مرکز خرید زعفران در سبزوار

وی گفت: با وجود رشته طب سنتی در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، موافقت با ایجاد دانشکده طب سنتی در حال پیگیری است که با ایجاد آن، چرخه تکمیلی گیاهان دارویی در این منطقه کامل خواهد شد.

سبحانی‌فر با اشاره به ایجاد بازار گیاهان دارویی و مراکز خرید تضمینی محصولات کشاورزی افزود: راه اندازی مرکز خرید تضمینی محصول زعفران در سبزوار ضروری است.
وجود هزار و 300گیاه دارویی در سبزوار

دیگر نماینده سبزوار، جوین و جغتای در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه گیاهان دارویی در نسخه پزشکان جایگاهی ندارد، گفت: ایجاد داروخانه‌های گیاهی تخصصی با همکاری وزارت بهداشت سبب رونق بازار و تولید این گیاهان می شود.

حسین مقصودی افزود: در شهرستان سبزوار یک هزارو 300 نوع گیاه دارویی وجود دارد که با توجه به این ظرفیت، این منطقه می تواند از قطب‌های تولید گیاهان دارویی کشور مطرح شود.

مدیر جهاد کشاورزی سبزوار نیز گفت: از 156 هزار هکتار کشتزار این شهرستان، هفت هزار هکتار آن به کشت گیاهان دارویی اختصاص دارد.

منصور برغمدی با اشاره به اینکه زیره سبز، زعفران، گل محمدی، فلفل قرمز، نعنا، زرشک و چای ترش برخی از مهمترین گیاهان دارویی سبزوار است، افزود :350 واحد عطاری داروهای گیاهی، سه شرکت دارای مجوز بازرگانی و 40 مرکز مبادلات خام محصولات کشاورزی و گیاهی در سبزوار فعالیت دارند.

 

 

منبع: ایرنا