1

چهار سال آینده عصر شکوفایی شرکت‌های دانش بنیان در ایران

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: با توجه  به راه‌اندازی اقتصاد دانش بنیان و برنامه‌های نوآورانه  طی چهار سال گذشته می‌توان گفت که چهار سال آینده عصر شکوفایی شرکت‌های دانش بنیان در ایران است.

بهزاد سلطانی روز یکشنبه با اعلام اینکه امسال 3119 شرکت‌دانش بنیان در  سطح کشور  فعالیت‌ می‌کنند و این تعداد نسبت به سال 92 رشد 57 برابری داشته است، افزود: 2033 میلیارد تومان سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی در سال جاری به شرکت‌های دانش بنیان اختصاص یافته است.

وی عنوان کرد: ما توانسته ایم با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان 56 هزار شغل در کشور ایجاد کنیم که از این تعداد 16500 شغل به صورت مستقیم  و 49500 شغل به صورت غیر مستقیم است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: امسال 20 خدمت برای شرکت‌های دانش بنیان کشور درنظر گرفته شده است، که در بخش جزئی تر به 60 تا 70 ریز خدمت تبدیل خواهد شد و این تعداد متناسب با نیاز شرکت‌های دانش بنیان  به آن‌ها داده می‌شود.

سلطانی اضافه کرد: موج فناورانه در کشور از طریق تامین 1660 میلیارد تومان برای طرح‌ها و نیازمندی‌های 1536 شرکت دانش بنیان که توانسته اند بیش از 2100 مصوبه شامل حمایت‌ها و خدمات متنوع از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت نمایند، به راه افتاده است.

وی با بیان اینکه تعداد مصوبات طرح‌های شرکت‌های دانش بنیان در سال جاری به  2117 طرح می‌رسد، افزود: طی چهارسال گذشته جریان بزرگی از شرکت دانش بنیان در کشور راه افتاده است که بیش از 640 طرح  از آن‌ها به پایان رسیده و وارد بازار  شده است و مابقی از طریق پول صندوق در حال اجرا است و  طی دو سال آینده به نتایجی از آن‌ها نیز دست می‌یابیم؛ بنابراین می‌توان گفت حرکتی که  قرار بود در اوج فناوری طی چهار سال آینده در کشور  رخ دهد، هم‌اکنون اتفاق افتاده است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید براینکه هیچ طرح شرکت دانش بنیانی نبوده که به دلیل کمبود بودجه آن‌را بررسی نکرده و یا رد کرده باشیم، عنوان کرد:  برخی  از طرح‌های شرکت‌های دانش بنیان به دلیل ضعف اقتصادی طرح، نداشتن بازار و یا ضعف فنی تخصصی رد شده است.

سلطانی عنوان کرد: حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی فقط به شرکت‌های خصوصی و تعاونی تعلق می‌گیرد؛ اما قرار بر این بوده که جهاد دانشگاهی، شرکت‌های خصوصی و زایشی ایجاد و  آن‌ها را در قالب دانش بنیان تدوین کند تا از طریق ما مورد حمایت قرار گیرند.

وی با بیان اینکه طی هشت ماه گذشته، برنامه‌های بسیار مطلوبی برای آینده صندوق نوآوری و شکوفایی مصوب شده است، اضافه کرد: 1000 شرکت‌ دانشگاهی را با همکاری وزارت علوم و دانشگاه‌های کشور و پژوهشگاه‌ها در چهارسال آینده ایجاد خواهیم کرد که در راستای این اقدام روش‌های مختلف از جمله مشارکت در خطرپذیری و پرداخت بعضی از هزینه‌های این شرکت‌ها را مصوب کرده‌ایم.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: هم‌اکنون پرداخت بلاعوض به شرکت‌های دانش بنیان تا سقف 80 میلیون تومان با توجه به چارچوب‌های تعریف شده در توانمندسازی و آموزش‌های مختلف در حال انجام است؛ یعنی این شرکت‌ها تا سقف 80 میلیون می‌توانند از برنامه‌های مختلف توانمندسازی بهره مند گردند؛ زیرا هزینه مستقیم به شرکت دانش بنیان داده نمی‌شود، اما می‌تواندر قالب مصارف توانمندسازی از آن‌ها حمایت مالی کرد.

سلطانی افزود: ارتباط شرکت‌های بزرگ صنعتی کشور با شرکت‌های دانش بنیان به روش سرمایه گذاری خطرپذیر یا VC جزو برنامه امسال ما است و قصد داریم که این  شرکت‌های بزرگ را با شرکت‌های کوچک دانش بنیان مرتبط کنیم.

وی خاطرنشان کرد:  حمایت صندوق خطرپذیر برای شرکت‌های بزرگ که می‌توانند تکنولوژی را در خود ایجاد کنند و هم برای شرکت دانش بنیانی که  می‌توانند بازار شرکت‌های بزرگ را  در اختیار داشته باشد، موفقیت آمیز است.

 

 

منبع: ایسنا