«حُسنا»؛ جشنوارهای برای کتابهای مذهبی
نخستین جشنواره ملی طراحی جلد قرآن کریم و کتب ادعیه با حضور سعید بابایی دبیر جشنواره، حمیدرضا فلفلانی نماینده هیات داوران و تعدادی از داوران جشنواره و شرکت کنندگان و علاقهمندان در فروشگاه مرکزی کتابفروشی به نشر مشهد برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سعید بابایی گفت: با توجه به اینکه در خانه هر ایرانی حداقل یک جلد قرآن و یا کتابهای ادعیه قرار دارد، خواستیم این کتابها را با نگاه هنرمندانهتری ببینیم و این فکر به نظرمان آمد که فراخوانی بدهیم تا هنرمندان وافراد دیگری با نگاه جدیدتری در این جشنواره شرکت کنند. پس از مشورت با تعدادی از دوستان و موافقت آنها این فراخوان را به صورت ملی اعلام کردیم. بنابراین از تعداد 350 اثری که به جشنواره رسید و مورد نقد و بررسی و داوری قرار گرفت، 10اثر به عنوان آثار برتر مورد تقدیر انتخاب شد.
سپس حمیدرضا فلفلانی در ادامه برنامه گفت: این جشنواره برای اولین بار است که اتفاق افتاده و دارای ضعفهایی است که طبیعی مبه نظر میرسد واین فرایند باید منجر شود که طرحهای جدیدی برای جلد قرآن داشته باشیم و در حقیقت طرحهای سنتی به روز شود و شکلی مدرن بگیرد.
وی در ادامه مطالب اشارهای به لوگو جشنواره کرد و گفت: در این لوگو از طرح خط شکسته استفاده شده است و نمادی ایرانی دارد؛ به این خاطر ما جشنواره را با ایرانی بودن شروع کردیم که در حقیقت مسلمان ایرانی باشیم؛ و در کنار آن جایگاه عربی و مذهبی بودن خود را نیز حفظ کنیم. از همه مقدمتر ایرانی بودن و ملیت و مسلمان بودن خود را داشته باشیم.
وی در ادامه گفت: در این کارها ساختارشکنی باید بیشتر باشد و مدرنتر فکر کرد؛ اگر خواسته باشیم فلسفه خوبی پشت کار باشد، مطالعات و سرمایه گذاری بیشتری لازم است تا طرحها تکراری نباشد و هنرمندان بیشتری جلب کند.
راحله قدیری 28 ساله دارای مدرک فوق دیپلم گرافیک از اصفهان است. او درباره حضورش در این جشنواره گفت: ازطریق دفتر تبلیغاتی که درآن مشغول به کار هستم با فراخوان این جشنواره آشنا شدم و چون این یک کار دلی هست و قرار بود در مشهد انجام شود خیلی برای من خوشایند بود که در آن شرکت کنم. ابتدا از طرح کوفی استفاده کردم که برای جلد قرآن و مفاتیح نزدیک باشد و هر کدام از این طرحها فلسفهای دارد و یکباره به ذهنم میرسید و طرح می زدم. این هنر را از دوران دبیرستان شروع کردم وعلاقه زیادی به کارهای هنری دارم و در دانشگاه گرافیک انتخاب کردم و ادامه دادم و در جشنواره های مختلفی هم تا کنون شرکت کردهام. حجم بالای کارها ایجاب میکرد تا دیر وقت کار کنم تا بتوانم سر موعد مقرر طرحها را به مشتریان تحویل دهم. حتی برای دو عدد از طرحهایم تا صبح بیدار بودم.
او در پایان تأکید کرد: گرافیک آرامش خاصی به من میدهد؛ وقتی دغدغه و مشکل فکری دارم به این کار پناه میآورم و آرام میشوم. میخواهم صددرصد کارم را ارتقا بدهم و معلوماتم را افزایش بدهم و با اساتید مختلفی کار کنم و افتخار میکنم که کارهایم را به بهترین نحو انجام بدهم. طراحی برای من لذت بخش است و در کنارطراحی موسیقی را هم ادامه میدهم.
***
در پایان این جشنواره به رسم یادبود به برگزیدگان لوح تقدیر همراه با تقدیرنامه اهدا شد.
سرویس فرهنگ «صبح امروز»