استفاده از سفیران زن و اهل سنت در وزارت خارجه
رییس فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی به محمدجواد ظریف تاکید کرد که در وزارت خارجه از سفیران زن و اهل سنت استفاده کند.
جلیل رحیمی جهان آبادی در واکنش به احتمال انتخاب 2 زن برای سفارتهای ایران در خارج از کشور، اظهار داشت: اداره سفارتخانه، کار فکری است نه یدی. قرنها است که قدرت بازو و جسمی در سرنوشت امور انسان نقش کلیدی ندارد.
نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز درمجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد:قدرت تفکر چیزی است که جهان امروز را اداره میکند و زنها به لحاظ فکری کاستی و کمبودی در مقایسه با مردان ندارند و به راحتی میتوانند از عهده کارهای پیچیده جهان امروز برآیند.
وی با بیان اینکه دربسیاری از کشورها زنان پستهای مهم دارند، اظهار داشت: در بسیاری از کشورها زنان رئیس جمهور، نخست وزیر، رئیس مجالس هستند و حتی شاهد حضور بانوان در سطح بین الملل هستند و به خوبی مسئولیتهای حوزه کاری خود را عملی کرده اند.
این نماینده مجلس با اشاره به حضور مرضیه افخم در سفارت ایران در کشور مالزی،عنوان کرد: وزیرامور خارجه کشور حتما با توجه به موفقیتی که از حضور افخم در سفارت مالزی، به فکر انتخاب سفرای بیشتر از جامعه زنان است.
رحیمی جهان آبادی با بیان اینکه امیدوار است دو سفیر زن دیگر در دوره جدید وزارت خارجه انتخاب شود،گفت: البته اگر یکی از زنان از اهل سنت باشد با یک تیر 2 هدف را نشانه خواهیم گرفت؛هم از جامعه زنان انتخابی داشتیم و هم از قومیتها و اقلیتهای مذهبی در ایران استفاده میشود که به حفظ منافع ملی کمک میشود.
وی تاکید کرد: حضور زنان درفعالیتهایی مانند سفارتخانهها میتواند موثر باشد؛چراکه کار سفارت فکری، تشریفاتی و تحلیلی است که در این امور زنان ثابت کرده اند از انجام امور پیچیده ناتوان نیستند و به این جهت اعتقاد دارم تعداد بیشتری از زنان را میتوان به عنوان سفیر انتخاب کرد و با اطمینان میگویم که آنها میتوانند موفق باشند.
این نماینده مجلس با اشاره به عملکرد افخم در سفارت مالزی گفت: در این سالها آمار و ارقامی مبنی بر گسترش روابط اقتصادی بین ایران و مالزی ارائه شده است و میزان سفرهای مسئولان ارشد مالزی به ایران نشان میدهد که خانم افخم مدیریت موفقی به عنوان سفیر ایران در کشور مالزی داشته است.
عضوکمیسیون قضایی و حقوقی درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت امور خارجه کشور کارمند و کارشناس زن بسیاری دارد، اظهار کرد: وزارت خارجه میتواند از بین کارمندان خود سفرا را انتخاب کند. البته میتواند از افراد متخصص و دانشگاهیان که توانایی آنها ثابت شده است، نیز افرادی را برای سفارتخانههای ایران در خارج از کشور برگزیند.