سکوت بازار مسکن در تابستان
با وجود اینکه در ابتدای تابستان رفتوآمد در بنگاههای معاملات ملکی افزایش قابل توجهی پیدا کرد، اما به نظر میرسد در ادامه روزهای این فصل از تبوتاب خریداران مسکن به دلیل کاهش قدرت خرید کاسته شده است.
این در شرایطی است که قیمتهای پیشنهادی فروشندگان مسکن به دلیل تصور بازگشت رونق اندکی افزایش یافت. طبق گزارش بانک مرکزی میزان معاملات مسکن در مردادماه افزایش آنچنانی پیدا نکرده است. بنا بر آنچه مشاوران املاک میگویند، مراجعهکنندگان بازار مسکن در این فصل بیشتر متقاضیان اجاره مسکن هستند.
مراجعه مستاجران و موجران به بنگاههای معاملات املاک برای قراردادهای اجاره در فصل تابستان بیشتر از سایر ایام سال است و آنطور که آمارها نشان میدهد در بخش خرید و فروش مسکن اتفاق ویژهای نیفتاده است.
به نظر میرسد رونق بخش مسکن با توجه به ارتباطات پیشبینی و پسبینی گستردهای که با سایر بخشهای اقتصاد کشور دارد، از اولویتهای اصلی اقتصاد کشور است که نیازمند سیاستگذاریهای بهینهتر و تقویت توان خرید مصرفکنندگان است. کارشناسان مسکن معتقدند که سهم مسکن در اقتصاد کشور 16درصد است که نشان از اهمیت بالای این بخش در رکود و رونق اقتصاد ایران دارد.
در همین حال، یکی از مهمترین دلایل رکود ایجاد شده در بخش مسکن، ناشی از ناتوانی مالی تقاضاکنندگان و خریداران است و تا زمانی که این مشکل حل نشود، نمیتوان انتظار زیادی در جهت رونق این بخش داشت و بر همین اساس، نزدیکترین راه برای خروج از رکود سیاستهایی است که بتواند در راستای توانمندسازی و افزایش قدرت خریدار حرکت کند.
حوزه مسکن بدون نیاز به بخش ارزی کشور حتی در شرایط تحریم به خوبی میتواند به عنوان موتور محرک اقتصاد کشور عمل کند. این بخش در مقایسه با دیگر بخش های اقتصادی از اولویت بیشتری برای ایجاد تحرک اقتصادی برخوردار است. در حقیقت وابستگی بیش از 100 صنعت کشور به بخش مسکن سبب شده است تا ایجاد رونق در این بخش تاثیر بهسزایی در رونق دیگر بخشهای اقتصادی داشته باشد، که در نهایت منجر به رونق در صنایع وابسته نیز خواهد شد و بنابراین میتواند یکی از کلیدیترین حلقههای شکلگیری اقتصاد مقاومتی قلمداد شود.
منبع: اقتصادآنلاین