1

هیچ استانداری را بدون هماهنگی انتخاب نکرده‌ام

وزیر پیشنهادی کشور گفت: بنده هیچ استانداری را بدون هماهنگی انتخاب نکرده‌ام. هماهنگی به معنای مشورت کردن و رعایت اصول است. ارکان اصلی هر شهر و شهرستان نمایندگان، فرمانداران و ائمه جمعه هستند و اگر این ارکان هماهنگ باشند بقیه مسئولان به هماهنگی می‌رسند. در دور قبل اعلام کردیم که با شاخص‌های مشخص استانداران تعیین می‌شوند.

وی افزود: در دور قبل به جز یک استاندار که خود نمایندگان گفتند نمی توانیم به توافق برسیم و هرکسی را وزیر کشور انتخاب کند می‌پذیریم در بقیه موارد متناسب با شاخص‌ها به توافق رسیدیم.

رحمانی فضلی گفت: در دور جدید تعویض استاندارها متناسب با عملکرد و شرایط تصمیماتی از سر ناچاری اتخاذ شد زیرا نزدیک به انتخابات مجلس بودیم، در حال حاضر نیز برای انتخاب استانداران همانند دور قبل هماهنگی‌ها براساس اصول انجام می‌شود زیرا از نظر عقلی و تجربی اثبات شده که این شیوه صحیح است.

 

نا آشنایی فرمانداران و بخشداران با قوانین در ابتدای دولت یازدهم

رحمانی فضلی گفت: وقتی که در دولت یازدهم به عنوان وزیر کشور انتخاب شدم 80 درصد فرمانداران و بخشداران از نیروهای خارج از وزارت کشور بودند که این نیروها معمولا تجربه کار ندارند یا با قوانین آشنا نیستند و آموزش پذیری آن‌ها کند است و فرمانبرداریشان نیز کم است.

وی افزود: 83 درصد از فرمانداران و بخشداران فعلی از نیروهای وزارت کشور هستند، وقتی از خارج از وزارت کشور نیرو انتخاب می‌شود سبب ایجاد بی انگیزگی در نیروهای وزارت کشور می‌شود.

رحمانی فضلی با بیان اینکه آموزش‌های مستمر و کارگاه‌های آموزشی برای فرمانداران و بخشداران در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: از رئیس جمهور درخواست کردم تا 3 هزار نفر نیروی جدید بگیریم و ظرف 4 سال در حد بخشدار، فرماندار و معاون فرماندار آموزش بدهیم، وزارت کشور با ضعف نیرو مواجه است و من نخواستم از بیرون نیرو بیاورم چون این روند غلط ادامه می‌یافت.

 

طبق قانون فقط تا 12 شب اجازه رای‌گیری داشتیم

وزیر پیشنهادی کشور در خصوص اینکه گفته می‌شود در انتخابات سال جاری 4 میلیون رأی از دست دادیم، گفت: واقعا اینگونه نبوده است، اگر 4 میلیون نفر رأی نداده باشند و یک میلیون نفر از این تعداد در تهران باشد، باید همان شب انتخابات در تهران هزار کیلومتر صف تشکیل می‌شد.

وی افزود: اشکال انتخابات سال جاری این بود که از ساعت 12 به بعد شورای نگهبان ایستاد و گفت بعد از 12 شب رأی گیری نمی کنیم و به نیروی انتظامی دستور دادند تا اماکن رأی گیری را ببنند و به نیروهای خود نیز دستور دادند تا محل اخذ رأی را ترک کنند.

رحمانی فضلی با بیان اینکه در این شرایط اگر ما یک رأی می‌گرفتیم در سیستم ثبت می‌شد و امکان داشت کل صندوق باطل شود، اظهار داشت: من برای اینکه کل صندوق‌ها را نجات بدهم، مانع از ادامه رأی گیری شدم ضمنا قانون هم می‌گوید فقط در روز جمعه و تا ساعت 12 می‌توان انتخابات را برگزار کرد.

 

مقام معظم رهبری فرمودند غیرقانونی است

وزیر پیشنهادی کشور گفت: یک بار در دوره قبل که انتخابات مجلس بود بنده انتخابات را بعد از ساعت 12 نیز ادامه دادم که پس از آن خدمت مقام معظم رهبری رسیدم و ایشان فرمودند آقای رحمانی فضلی شنیده ام در بعضی از حوزه‌ها تا ساعت یک و نیم شب هم رأی گیری کرده اید، پس از پاسخ مثبت اینجانب، مقام معظم رهبری فرمودند این کار غیرقانونی است.

وی ادامه داد: در آن جلسه به رهبری معظم انقلاب عرض کردم از اول انقلاب این طور بوده که افرادی که در انتهای صف بودند به داخل حوزه‌ها وارد می‌شدند و رأی گیری انجام می‌شد که مقام معظم رهبری نیز در این زمینه فرمودند این شیوه خلاف قانون است و نباید انجام شود.

 

نهایتا یک میلیون نفر از رای‌دادن بازماندند

رحمانی فضلی گفت: واقعا ارزیابی ما این نیست که 4 میلیون رأی گرفته نشد بلکه ارزیابی ما 700 هزار نفر بود و با در نظر گرفتن 300 هزار نفر که از صبح آمدند و به علت شلوغی رأی ندادند جمع کل آراء حدود یک میلیون نفر می‌شود.

وزیر پیشنهادی کشور گفت: در این انتخابات اخیر 8 میلیون رأی اضافه شد که یک میلیون و نیم آن فقط در تهران اضافه شد و سرعت رأی گیری از 94 ثانیه به 86 ثانیه رسید و اشکال این بود که نتوانستیم از آن‌هایی که در انتهای صف بودند رأی بگیریم.

وی با بیان اینکه 20 درصد به تعداد صندوق‌ها اضافه کردیم، افزود: در این شرایط صدا و سیما نیز 3 یا 4 حوزه‌ای که در تهران شلوغ بودند را نشان می‌داد و این تصور ایجاد شد که 4 میلیون رأی از مردم گرفته نشده در حالی که آمارها نشان می‌دهند بین ساعت 10 تا 11، 150 هزار نفر رأی داده اند.

 

چرا فرمانداران خراسانی؟

رحمانی فضلی نسبت به شایعاتی که در خصوص استخدام اطرافیان و اقوام وی مطرح شده است، بیان کرد: وزارت کشور می‌تواند 38 هزار مدیر داشته باشد شما بررسی کنید حتی اگر یک نفر از اقوام خود را استخدام کرده‌اند.

وزیر پیشنهادی کشور ادامه داد: انتقاد دیگر به من این است که چرا از بین خراسانی‌ها، فرماندار انتخاب می‌کنم؟ پاسخ من این است که خراسان بزرگ است و می‌توان تعداد زیادی فرماندار در آن پیدا کرد و واقعا اینگونه نیست که بخواهم هم ولایتی‌های خودم را انتخاب کنم.