روحانی، رییس جمهور همه مردم ایران باشد
سید حسن رسولی، استاندار اسبق خراسان با اشاره به اینکه همه رؤسایجمهور ایران پس از دهه شصت در نحوه اعلام آمادگی برای ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری متأثر از نقش و جایگاه این مسؤولیت که مطابق قانون اساسی پس از مقام معظم رهبری بالاترین مقام سیاسی و اداری و حکومتی به شمار میرود، موضع خویش و نیز نحوه حضور در عرصه اداره امور قوهمجریه را بر مبنا و موضع فراجناحی اعلام کردند، اظهار داشت: در انتخابات دوم خرداد سال 76 نیز آقای خاتمی و همینطور سایر رؤسایجمهور پیش از او همواره این عنوان را به کار گرفتهاند که به اعتقاد من نیز عنوان درستی است؛ چراکه شخصی که مطابق قانون برای ریاستجمهوری ثبتنام کند و صلاحیتش نیز مورد تأیید قرار گیرد و همچنین موفق به جلب اکثریت آرای مردم ایران شود، رئیسجمهور است و از زمانی که مراسم تنفیذ و تحلیف او انجام شود، رئیسجمهور همه مردم ایران محسوب میشود و طبعاً مرزبندیهای ایام انتخابات در بینش و نگرش او نباید تأثیری داشته باشد.
عضو هیأتمدیره بنیاد باران معتقد است آنچه این روزها از سوی برخی از تحلیلگران سیاسی و بهخصوص منتقدان دکتر روحانی تحتعنوان سهمخواهی مطرح میشود، نوعی محدودیتسازی و تحتفشار قرار دادن دکتر روحانی است.
رسولی با بیان اینکه به طور طبیعی احزاب، شخصیتها و جریانات سیاسی و مؤثری که زمینهساز پیروزی دکتر روحانی بودند و هزینههای این سیاستورزی را پرداخت کردهاند، امروز همچنان مشفقانه به حمایت از روحانی میپردازند، عنوان کرد: اکنون نیز در فصل چیدمان کابینه، اصلاحطلبان از این موضع وارد چیدمان کابینه خواهند شد. از این رو میتوان گفت حمایتهای تعیینکننده و تاریخی جریان ریشهدار اصلاحطلبان از روحانی با کارنامه دو دولت تدبیر و امید گره خورده است.
رسولی در ادامه تأکید کرد: من قائل به این نیستم که همانند دولتهای نهم و دهم، دکتر روحانی بحث پاکسازی مدیریتی را در مواجهه با اصولگرایان مطرح کند و در این میان قطعاً دکتر روحانی از موضع ابتکار عمل اصلاحطلبانه و منطبق با خواست و مطالبه 24 میلیون هوادار خویش از ظرفیت شخصیتهای اصولگرای همراه و همگام با برنامههای خود همانند دوره اول استفاده خواهد کرد و به نظر من این دعوت از وزرا و مدیران ارشد اصولگرا برای پیوستن به دولت تدبیر و امید باید با این نیت صورت گیرد که مشروعیت و مقبولیت دولت دکتر روحانی افزایش یابد.
وی با بیان اینکه بهتر است که کابینه دوازدهم، اصلاحطلبانهتر و با خطمشی اعتدالی باشد، تصریح کرد: در عین حال دولت دوازدهم باید متناسب با وزنی که جریان اصولگرا در سپهر سیاسی ایران دارد، صدای این جریان نیز در دولت دوم دکتر روحانی همانند دولت اول شنیده شود.
نمیشود بخشی از جامعه را که به رییسجمهور رای ندادند نادیده گرفت
نماینده اسبق مشهد در مجلس میگوید؛ اگر ما نتیجه انتخابات را ناشی از تلاش ستادهای انتخاباتی یک نامزد در سراسر کشور بدانیم و بگوییم که فقط آنها هستند که در انتخاب شدن یک نامزد سهیم بودهاند، قدری غیرواقع بینانه به این موضوع نگاه کرده ایم.
حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفت وگو با خبرآنلاین با بیان اینکه حجت الاسلام حسن روحانی با چینش کابینه جدیدش مشخص می کند که رییس جمهور همه است یا رییس جمهور 24 میلیون نفری که به او رای داده اند، گفت: باید مشخص شود که آیا کابینه می خواهد عموم جامعه را نمایندگی کند یا فقط می خواهد نماینده یک طیف سیاسی خاصی باشد.
او ادامه داد: هر دوی این ها امکان پذیر است؛ یعنی دولت می تواند نماینده یک گروه باشد و هم می تواند متعلق به همه مردم باشد. منتهی کارکردهای هرکدام از این ها در جامعه متفاوت است. دولت های ما هنوز حزبی نیستند که بر اساس رای مردم به یک حزب پیروز شده باشند و بعد هم آن حزب باشد که بخواهد اداره کشور را بر عهده بگیرد یا وزرا هم حزبی باشند. بنابراین چون ساختار دولت حزبی نیست کسی که به عنوان رییس جمهور رای می آورد، رییس جمهور همه است و نه رییس جمهور بخشی از جامعه و به همین دلیل هم به طور طبیعی این انتظار وجود دارد که در تعیین کابینه منافع عمومی و مطالبات کل مردم لحاظ شود نه اینکه مطالبات قشری از جامعه.
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: اگر رییس جمهور نماینده کل جمعیت رای دهنده در کشور است باید اقتضائات این موضوع را هم رعایت کند. همه پای صندوق های رای آمده اند تا در سرنوشت کشور شریک و سهیم باشند. نمی شود بخشی از جامعه را که به رییس جمهور رای ندادند سهیم در مشارکت سیاسی کشور ندانست و نادیده گرفت.
او ادامه داد: من نمی توانم این سهمیه طلبی ها را به عوامل تندرو نسبت بدهم، بیشتر این نوع تفکر مربوط به کسانی است که همه موفقیت را منحصر به تلاش خودشان می دانند و به تلاش دیگران و عوامل دیگر توجهی ندارند. اگر منطقی به موضوع انتخابات نگاه کنند قطعا چنین تفکری نخواهند داشت.