1

خانواده اغلب بیماران روانی به دیدار آنان نمی‌روند

رییس مرکز آموزشی روانپزشکی ابن سینا و دکتر حجازی مشهد گفت: متاسفانه خانواده اغلب این بیماران به هیچ عنوان ملاقاتی با عضو خانواده بیمار خود ندارد و تقریبا این بیماران از سوی خانواده رها شده اند.

دکتر فاطمه محرری بیان کرد: مرکز بازتوانی بیماران اعصاب و روان در ۳۰ هزار مترمربع به مدت سه سال در بلوار فردوسی مشهد، شاهنامه ۶۸ ساخته و مورد استفاده بیماران اعصاب و روان منطقه شمال شرق کشور قرار خواهد گرفت. این بیمارستان با توجه به در اختیار قرار دادن زمین ۳۰ هزار مترمربعی از سوی خیری در شهر مشهد و با برنامه ریزی دیده شده در دانشگاه، ساخته می شود.

وی تاکید کرد: جهت آغاز به ساخت این مرکز بازتوانی شناختی، حدود پنج میلیارد تومان بودجه نیاز و در ادامه کمک خیرین سلامت و مسئولان دانشگاه جهت پیشبرد این پروژه بسیار مهم است.

رییس مرکز آموزشی روانپزشکی ابن سینا و دکتر حجازی مشهد  ابراز داشت: بیمارستان دکتر حجازی دارای ۳۶۰ بیمار نیازمند نگهداری است؛ که البته دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به این بیماران وظیفه ای ندارد؛ اما تا حد توان جهت نگهداری و مراقبت از این بیماران تمام تلاش خود را به کار بسته است.

 

بیمارستان دکتر حجازی قدمتی بالغ بر ۶۰ سال دارد

دکتر فاطمه محرری بیمارستان حجازی را غیر قابل بازسازی دانست و افزود: این بیمارستان قدمتی بالغ بر ۶۰ سال دارد و بسیار قدیمی است که از این جهت امکان بازسازی آن وجود ندارد امیدواریم با ساخت بیمارستان اعصاب و روان بتوانیم خدمات بهتری به این بیماران ارائه دهیم.

وی بیان داشت: در بیمارستان ابن سینا نیز ۷۵۰ تخت مصوب بیمارستانی وجود دارد؛ که بیماران دارای مشکلات روحی و روانی به صورت موقت در آن نگهداری می شوند.

رییس مرکز آموزشی روانپزشکی ابن سینا و دکتر حجازی  بیان داشت: بیمارستان ابن سینا دارای پنج سوله مراقبت و نگهداری از بیماران است که تا کنون سه سوله بازسازی و نوسازی شده است و دو سوله دیگر در دست اقدام جهت بازسازی است.

دکتر فاطمه محرری، ساخت دو مرکز کاردرمانی را بسیار مهم دانست و بیان داشت: بیماران اعصاب و روان نیازمند مراکز کار درمانی هستند تا در این مراکز بازتوانی؛ درمان شده و تا اندازه ای از نظر جسمی و روحی آمادگی خود را بازیابند.

 

کار درمانی؛ بازتوانی بیمارن اعصاب و روان را دنبال می کند

وی افزود: در مراکز کار درمانی تلاش می شود تا بیماران بستری در بخش، با انجام برخی فعالیت ها؛ بازتوانی شده و بتوانند در جامعه و اجتماع موفق تر ظاهر شوند.

رییس مرکز آموزشی روانپزشکی ابن سینا و دکتر حجازی  بیان داشت: انجام اموری مانند خیاطی، نقاشی، خوشنویسی، بافندگی، معرق، نجاری، قالیبافی، گلیم بافی، ورزشی و … از جمله مهمترین فعالیت هایی است که در مراکز بازتوانی دنبال می شود.

دکتر فاطمه محرری بیان داشت: تعدای از بیماران بیمارستان ابن سینا پس ازترخیص از بیمارستان در صورت تمایل روزانه جهت ادامه دادن فعالیت های خود در مرکز کار درمانی به بیمارستان مراجعه می کنند.

وی به خدمات درمانگاه بیمارستان ابن سینا اشاره کرد و افزود: این درمانگاه در دو شیفت صبح و عصر خدمات روان پزشکی کودک و نوجوان، روانپزشکی سالمندان، روانپزشکی بزرگسالان، مغز و اعصاب و خدمات روان شناختی و مشاوره خانواده و کودک را ارائه می دهد.

رییس مرکز آموزشی روانپزشکی ابن سینا و دکتر حجازی  اضافه کرد: در هر شیفت در درمانگاه ۱۰ پزشک حضور دارند؛ که عصرها گاه با پنج پزشک خدمات روانپزشکی و روانشناختی به صورت کلینیک ویژه عرضه می شود.

 

خانواده بیماران اعصاب و روان بیمار خود را ملاقات کنند

دکتر فاطمه محرری به وضعیت بیماران بیمارستان حجازی اشاره کرد و گفت: متاسفانه خانواده اغلب این بیماران به هیچ عنوان ملاقاتی با عضو خانواده بیمار خود ندارد و تقریبا این بیماران از سوی خانواده رها شده اند.

وی گفت: نگاه اشتباه جامعه به این بیماران موجب شده است؛ که حتی افرادی که جهت استفاده از خدمات درمانگاه به این مکان مراجعه می کنند جهت ورود به درمانگاه حاضر به عبور از داخل بیمارستان نیستند و ما مجبور به ایجاد در ورودی دیگر از بیرون بیمارستان شده ایم.

رییس مرکز آموزشی روانپزشکی ابن سینا و دکتر حجازی  بیان داشت: شاید این برداشت اشتباه تبدیل به باور عمومی مردم شده است؛ که بیماران اعصاب و روان دیگر هیچ گونه درکی نسبت به اطراف خود ندارند؛ اما حقیقت این است که این افراد دارای روحیه، درک و حس محبت هستند و حضور خانواده علاوه بر بالا بردن روحیه این افراد کادر درمانی را نیز خشنود می سازد.