فرار مالیاتی در آستان قدس، وجود ندارد
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: فرار مالیاتی در آستان قدس وجود ندارد. در بحث معافیت از مالیات، باید بیان کرد که این مسئله مالیات بر ارزش افزوده را شامل نمیشود. مالیاتهای تکلیفی آستان قدس رضوی معافیت ندارد و معافیت از مالیات فقط شامل موقوفات است.
سید مرتضی بختیاری افزود: در برخی از رسانهها برای آستان قدس رضوی به شکل گزندهای سخن از فرار مالیاتی مطرح میشود که چنین مصداقی در مجموعه آستان قدس رضوی وجود ندارد و با مراجعه به قانون و شرع متوجه سلامت مدیریتی در رعایت عدالت در مسیر نیات واقفان خواهند شد.
وی اضافه کرد: دهه کرامت رضوی از یادگارهای مرحوم واعظ طبسی، تولیت فقید آستان قدس رضوی بوده و سال گذشته فعالیتهای متفاوتی نظیر برگزاری نخستین اجلاس اعتاب مقدسه جهان اسلام در مشهد برگزار شد و دبیرخانه این اجلاس در شهر مقدس مشهد مستقر شد.
بختیاری افزود: با برنامهریزیهای انجام شده در ستاد دائمیدهه کرامت رضوی، امسال نیز 513 برنامه برای این ایام تدارک دیده شده است که 182 برنامه در حرم مطهر رضوی و مشهد مقدس با حضور بیش از 200 سخنران و مداح برجسته، 250 برنامه در استانها و شهرهای دیگر کشور شامل جشنهای «زیر سایه خورشید» در قالب دیدار با نمایندگان ولی فقیه، جانبازان، بیماران و 59 برنامه ملی و فراگیر در سراسر کشور و 22 برنامه بینالمللی در حال برگزاری است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به برگزاری جشنهای سراسری و بین المللی «زیر سایه خورشید» گفت: سال گذشته این جشنها در 11 کشور خارجی برگزار شد و در سال جاری در 34 کشور در حال برگزاری است و عمده برنامههای آن ترویج معارف رضوی است که با استقبال پر شور مردم مواجه شده است.
وی با بیان اینکه همزمان با ایام دهه کرامت رضوی، در سه عرصه فرهنگی، عمرانی و اقتصادی افتتاحیههایی را خواهیم داشت، ادامه داد: در عصر روز هشتم از دهه کرامت رضوی، رونمایی از 49 اثر جدید و نوین فرهنگی شامل نشر، هنر و خوشنویسی و اجرای طرحهای اقتصادی در مزرعه نمونه را در دستور کار داریم و در روز میلاد با سعادت حضرت رضا(ع) نیز افتتاح فاز نخست زائرشهر رضوی را با حضور تولیت آستان قدس رضوی و نیز نماینده ولی فقیه و امام جمعه محترم مشهد برگزار خواهیم کرد.
بختیاری افزود: در نخستین گام 300 زائر اولی در روز میلاد امام رضا(ع)، در این زائر شهر پذیرش و اسکان داده خواهند شد. از سیاستهای تولیت جدید آستان قدس رضوی که الهام گرفته از منشور هفت گانه رهبر معظم انقلاب است، تکریم زائر و زائر محوری است که در این قسمت گامهای زیادی برداشته شده و احداث زائرشهر یکی از آنهاست.
وی افزود: فاز نخست زائرشهر رضوی، شامل ساخت 75 سوییت در 35 هکتار زمین بوده که نکته جالب این است که واقف این زمین در بیش از 100 سال قبل وقف خود را به همین منظور انجام داده است. یکی از امتیازات این زائر شهر این است که 20 هزار نفر به صورت همزمان میتوانند با راه اندازی هر سه فاز این زائرشهر از فضای اقامتی آن بهره مند شوند.
بختیاری با بیان اینکه در حال احداث سقف برای فاز دوم این زائر شهر هستیم، گفت: در کنار این زائر شهر، آشپزخانهای با ظرفیت تهیه غذا برای 50 هزار نفر در هر وعده در حال احداث است تا زائران از غذای متبرک رضوی بهرهمند شوند.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: همچنین طی مکاتبات و موافقتهای اولیه که با شهرداری مشهد انجام شده مقرر گشت، تا مترو به آن زائر شهر کشیده شود.
وی ادامه داد: بخشی از شرکتهای اقتصادی موقوفه هستند و بخشی از آنها از محل درآمد موقوفه ایجاد شده اند، بنابراین حکم موقوفه را دارند و هیچ سرمایه گذاری خارج از موقوفه نبوده است، از این رو مراعات لازم و کافی در درآمدهای آنان باید صورت بگیرد.
بختیاری افزود: در سال 95 برای نخستین بار، مجامع تمامیشرکتهای اقتصادی به موقع برگزار شد و سال پرکاری بود و تولیت آستان قدس رضوی امر کردند که طبق قانون دولتی تجارت و با حضور نماینده تام الاختیار ایشان این مجامع برگزار شوند.
وی اضافه کرد: با برگزاری این مجامع اطلاعات لازم در اختیارمان قرار گرفت و بر اساس این اطلاعات و به دستور تولیت آستان قدس رضوی شرکتهای زیانده و شرکتهایی که آستان قدس رضوی در آنها 50 درصد سهام دارد، احصاء شدند و دستور دادند در صورتی که میتوان آنها را در مسیر موقوفه بارور کنیم که سودده باشند، به کار بگیریم و در غیر این صورت تدابیر دیگری اندیشیده شود.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی، اظهار کرد: بر این اساس بایدها و نبایدهای حوزههای اقتصادی با محوریت اقتصاد مقاومتی در هیئت مدیره سازمان اقتصاد رضوی، تدوین و به تأیید تولیت آستان قدس رضوی رسید و سیاستهای آستان قدس رضوی و ساختار جدید اقتصاد این مجموعه در چند هلدینگ جامع عمرانی، سلامت، فناوری، کشاورزی و… تعریف و ابلاغ شد.
منبع: ایسنا