هزینه 270میلیون دلاری دولت برای آموزش اتباع
مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور گفت: سالانه 270 میلیون دلار از سوی جمهوری اسلامی ایران در زمینه ارائه خدمات آموزش و پرورش اتباع بیگانه هزینه اما تنها 2 میلیون دلار از این هزینهها توسط سازمانهای بین المللی تامین میشود.
احمد محمدیفر روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در مشهد افزود: کمکهای سازمانهای بین المللی در خصوص پناهندگان و مهاجران خارجی مقیم ایران قطع نشده ولی میزان آن بسیار اندک است. هم اکنون در بخش آموزش 420 هزار دانش آموز اتباع بیگانه در ایران با سرانه 20 میلیون ریال در سال تحصیل میکنند.
وی ادامه داد: افزون بر یک میلیون و 500 هزار پناهنده هم اینک بطور قانونی در ایران حضور دارند. همه این افراد با کارت آمایش و یا گذرنامه در جمهوری اسلامی ایران خدمات قانونی دریافت میکنند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور گفت: بین یک میلیون تا یک و نیم میلیون نفر تبعه خارجی نیز به صورت غیرقانونی در ایران حضور دارند که در حال سرشماری و بررسی آنها هستیم.
وی افزود: تلاشهای بسیاری در وزارت کشور برای صدور کارت آمایش و ساماندهی اتباع بیگانه غیرمجاز در داخل ایران انجام شده است.
محمدیفر ادامه داد: سالانه حدود 600 هزار مهاجر به صورت داوطلبانه به کشور خود باز میگردند. بسیاری از پناهندگان به صورت داوطلبانه در طول سال تقاضای بازگشت به کشور خود را دارند و موضوعی که در برخی از رسانهها مبنی بر اخراج مهاجران از ایران مطرح میشود، صحت ندارد.
وی گفت: اتباع بیگانه غیرمجاز که در داخل کشور توسط پلیس دستگیر میشوند بدون تحمل مجازات 3 سال حبس قانونی، به کشور خود بازگردانده میشود.
مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور به مذاکرات صورت گرفته میان ایران و افغانستان در خصوص کارتهای آمایش مهاجران افغان نیز اشاره و بیان کرد: مذاکراتی در خصوص تغییر مهلت یک ساله به سه ساله برای دارندگان کارتهای آمایش انجام شده و در این زمینه هیچ مشکل خاصی وجود ندارد.
وی افزود: برای ورود قانونی به کشور هیچ محدودیتی قائل نیستیم. فعالیتهایی در خصوص لغو قوانین سخت گیرانه و ساده سازی ورود قانونی به ایران انجام شده است.
او در ادامه همچنین گفت: هماهنگی لازم برای دارندگان کارتهای آمایش به منظور صدور رواید اربعین حسینی انجام شده و امیدواریم همچون پارسال بتوانیم زمینهساز حضور تعداد زیادی از مهاجران در مراسم اربعین حسینی در عراق باشیم.
محمدیفر افزود: هماهنگیهای لازم به جهت حل مشکل دارندگان گذرنامههای دستنویس نیز انجام شده و در صورت موافق کشور عراق برای این افراد نیز روادید صادر میشود.
وی در ادامه به سه اولویت جمهوری اسلامی ایران در خصوص پناهندگان و مهاجران خارجی اشاره و بیان کرد: خدمات ایران در حوزههای بهداشت و سلامت، آموزش و پرورش و معیشت پناهندگان با رویکرد توانمندسازی آنها ارائه میشود.
مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور پیرامون اعزام دارندگان کارت آمایش به حج نیز گفت: آمادگی لازم برای مذاکره با عربستان برای اعزام این افراد با صدور گذرنامه وجود دارد ولی هنوز مذارکره خاصی صورت نگرفته است.
وی به طرح سرشماری اتباع خارجی غیرمجاز نیز اشاره و بیان کرد: این طرح هماکنون در حال تکمیل است و هنوز شناسایی به صورت کامل انجام نشده ولی بسیاری از این افراد هم اکنون از خدمات و مصونیتها برخوردار هستند.