اهمیت بازار سوغات فرهنگی و هنری در مشهد
اقتصاد هنر، ارتقاء توانمندیها و گردش مالی، از شاخصترین عناوین مطرح شده در اتاق فکر هنرهای تجسمی پایتخت فرهنگی جهان اسلام، بود.
دومین جلسه اتاق فکر «هنرهای تجسمی پایتخت فرهنگی جهان اسلام» با حضور معاون مدیرکل و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد مقدس و دوازده تن از مدیران رشتههای مختلف هنرهای تجسمی، در محل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد مقدس، تشکیل شد.
در این جلسه با ارائه طرح و پروپزال مدیران گروههای هنری، مباحث پیرامون اهداف و برنامههای پیش روی اتاق فکر هنرهای تجسمی، مورد بحث و بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
محمد کاظم دبیری، عناوین محوری چرخه تحول در حوزه هنری را شامل اطلاعات، دانش و نگرش – طراحیهای تخصصی و آموزش توانمندیهای فنی و حرفهای که منجر به تولید خواهد شد، برشمرد و بر اهمیت آن را در توزیع و ارائه آثار و محصولات هنری تاکید کرد.
وی با بیان این نکته که توسعه در حوزههای هنری جز با مشارکت و همفکری فعالان این عرصه امکان پذیر نخواهد بود، افزود: همه فعالان در رستههای مختلف هنری باید با ارائه مطالب معنا دار و هدفمند، زمینههای شناخت مشکلات و مسائل و نیازسنجیهای تخصصی در حوزه هنر، را فراهم آورند تا در نهایت با تعامل و همفکری و تبادل نظر به راهکارهای عملیاتی در این حوزه رسید و بتوان با جهتگیریهای لازم در خصوص توانمندسازی و معرفی مراکز و موسسات و رونق بخشی در حوزه اقتصاد فرهنگ گام های اثر گذاری برداشت.
وی در ادامه بیان کرد: این رویکرد موجب گسترش ارتباط تنگاتنگ هنرمندان با دستگاههای اجرایی استان، خواهد بود.
محمد علی خاوری دبیر اتاق فکر هنرهای تجسمی پایتخت فرهنگی جهان اسلام، از همکاری ، تعامل و مشارکت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد در بسترسازی و ایجاد همافزایی و تشکیل اتاق فکر هنرهای تجسمی، که موجب رصد مسائل و مشکلات اقتصادی در حوزه هنر و زیر مجموعههای آن به شمار میآیند، تقدیر و تشکر کرد.
جانشین دبیر و مسئول دبیرخانه ستاد«مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام» ، نقش هنرمندان مشهدی را در ارائه آثار فرهنگی و هنری فاخر در سالی که مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شده است را جهت معرفی توانمندیهای هنری این شهر به جهانیان دانست که یکی از موضوعات مهم در این حوزه بازار سوغات فرهنگی و هنری است که میتواند سهم مهمی از هنرهای تجسمی و آثار فرهنگی و هنری باشد.