دفاع عضو موتلفه از دیدار رئیسی با تتلو/ رای جذب شد/ او توبه کرده/ رئیسی از تتلو رأی گدایی نکرد
حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی موتلفه معتقد است که دیدار امیرتتلو با رئیس باعث رشد آرای کاندیدای اصلی اصولگرایان شده بود.
نماینده سابق مجلس با اشاره به تکذیبیه میرسلیم در لحظات پایانی مبنی بر عدم کناره گیری گفت: حزب در بیانیه ای که منتشر کرد، اعلام داشت که حزب از اقای رئیسی حمایت میکند، اما در بیانیه نیامده بود که اقای میرسلیم انصراف می دهد.
عضو شورای مرکزی موتلفه افزود: برخی تلقی کرده بودند که مفهوم بیانیه، انصراف میرسلیم است. درحالیکه بنا نبود ایشان انصراف دهند و نمی خواستند رایشان هدر رود. عده ای میخواستند به ایشان رای بدهند و به کس دیگری هم رای ندهد و اگر ایشان نمی آمد میتوانست رایشان باطل شود. در واقع، میرسلیم برای حفظ آن مشارکت باید در صحنه می ماند.
ترقی در پاسخ به سئوالی در مورد ریزش آرای مذهبی رئیسی پس از دیدار با امیر تتلو گفت: ممکن است برای بعضی ها این مسئله بعنوان یک نقطه منفی تلقی شود، اما میزان رایی که جذب کرده بیشتر از رای ریزش پیدا کرده، است. این مسئله را کاملا منفی تمی توان بررسی کرد. چون توجیه و تببین درست در بین طرفداران صورت نگرفت، بالاخره اثار منفی به بار اورد.
وی افزود: در روند انتخابات، حوادثی ناخواسته رخ می دهد که به راحتی نمیشود ان را نفی کرد و باید به شکلی آن را مهار کرد. یک فردی با سبقه خاصی توبه میکند و میخواهد جبران مافات کند و می آید از رئیسی حمایت می کند، این را در اکثر نامزدها داریم، مثلا اقای روحانی از شجریان استفاده کرد، البته خود شجریان حرفی نگفت، ولی ایشان خودشا را به شجریان چسباند تا از چهره و موقعیت او کسب رای کند، اما تتلو خودش به سمت رئیسی امد، نه اینکه او را اورده باشند. او خود اصرار داشت که رئیسی را ببیند و ایشان هم نمی خواست دست رد به سینه اش بزند، به لحاظ اخلاقی هم درست نبود. ولی اینطور نبود که رئیسی نیازمند او باشد و گذایی رای کند. اینگونه تصمیم گیری ها سخت است. کسانی که در ستاد مسئولیت دارند باید این نوع تحولات را مورد بررسی قرار دهند و طوری تصمیم بگیرند که باعث نگرانی طرفداران نشود. اگر این موضوع بیشتر تبیین می شد و ابعادش شفاف تر می شد، شاید همین مقدار ریزش هم اتفاق نمی افتاد.
ترقی در پاسخ به سئوالی در مورد اینکه ایا معاون اول رئیسی در طول مبارزات انتخاباتی تعیین شده بود؟ اظهار داشت: اینکه معاون اول و بعضای اعضای کابینه، بعنوان پروژه تبلیغاتی اعلام شوند، در دست بررسی بود، اما در ستاد و جمنا نهایی نشد که از این روش استفاده شود ولی جز پروژه هایی بود که اگر به جمع بندی می رسیدند، احتمال اینکه گیرایی بیشتری داشته باشد، وجود داشت.
وی در پاسخ به سئوال دیگری در مورد تقویت راست سنتی در مقابل جریان پایداری گفت: موتلفه در این مقطع وارد فاز جدیدی از فعالیت سیاسی اش شد، قبل ازاینکه جمنایی تشکیل بشود و ائتلافی بشود، فرایندی را در درون خودش به صورت دموکراتیک دنبال کرد و تابتوانند الگویی از فرایند رسیدن به رئیس جمهور را تمرین کند. این با موفقیت انجام شد و افرادی از بدنه حزب بالا امدند و در نهایت به اقای میرسلیم رسید.
وی افزود: این موجب شد نامزد حزب در دی ماه در مشهد معرفی شود و گروه های کاری متعددی برای تدوین برنامه و سازوکار انتخاباتی اش تشکیل شود و سازماندهی حزب برای تبلیغ و ترویج ان حرکت سامان جدیدی بگیرد. این اقدام بعد از مدتی با شکل گیری جمنا مواجه شد. موتلفه همیشه سعی داشته حدت خود را حفظ کند و کمک کننده باشد. خب آنها از حزب دعوت کردند که در شورای مرکزی جمنا افرادی داشته باشد. منتها انجا تاکید شد که تصمیم موتلفه گرفته شده و هر تصمیمی اینجا گرفته شود باید به تصویب ما هم برسد.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اضافه کرد: در مرحله ی دوم انتخابات جمنا، باتوجه به تعهدی که اقای میرسلیم به حزب داده بود، نتوانست میثاق نامه را امضا کند. اینجا استقلال حزب حفظ شد البته با هماهنگی انها قرار شد تا پایان انتخابات این روند ادامه پیدا کند.
ترقی در پاسخ به سئوالی در مورد حضور جریان پایداری در کنار رئیسی گفت: عملا پایداری ها انهایی نیستند که دور رئیسی هستند، پایداری ها مثل محصولی و اقاتهرانی هستند که انها اصلا موضعی در طول انتخابات نداشتند و از ابتدا با جمنا حاضر به وحدت نبودند. بعد اینکه مدتی از تبلیغات رئیسی گذشت، اکثریت نیروهای موتلفه با رئیسی همکاری می کردند.
عضو شورای مرکزی موتلفه با اشاره به جریان جبهه پایداری خاطرنشان کرد: این جریان، جریانی است که از درون دولت احمدی نژاد رشد کرد و بیرون امد و به سبب همان پایگاه اجتماعی احمدی نژاد، از یک موقعیتی برخوردار شود، البته هنوز همه به عمق تمایزاتش به لحاظ فکری و مبانی با بقیه اصولگرایان پی برده نشده است. بالاخره در هر اردوگاهی، ممکن است کسانی بیایند و نواندیشی داشته باشند، اینها ممکن است مدتی توجهات را به خود جذب کنند، اما ما بدین خاطر با آنها برخورد نمی کنیم.
وی در پاسخ به سئوالی در مورد چرایی عدم بازگشت ناطق نوری برای هدایت جریان اصولگرا گفت: کسانی که از رقابت سیاسی می ترسند و در اثر شکست در انتخابات، حاضر نیستند در معرض رای قرار بگیرند، قدت ریسک شان پایین می اید. اصولا در شرایط سیاسی فعلی عناصر میتوانند بتایند که ریسک زیادی داشته باشند. ناطق همچنین روحیه ای ندارد که از ریسک بالا برخوردار باشد. لذا این نوع رفتارها که الان از کسی حمایت میکند که درست نقطه ی مقابل اصولگرایان است، طبیعتا باعث می شود پایگاهش را از دست بدهد.
ترقی با اشاره به آینده سیاسی رئیسی گفت: دیگر ایشان دست خودش نیست که در عرصه سیاسی باشد یا نباشد. اصولگرایان تصور نمی کردند چنین ذخیره ای داشته باشند و او باید قطعا بعنوان یک برگ برنده و چهره محوری در بین نیروهای انقلاب مورد حمایت باشد و حفظ شود.
منبع: خبرآنلاین