صداوسیما از انتخابات عبرت بگیرد
«اکبر ترکان» را کمتر کسی است که نشناسد. متولد 1331 و دانشآموخته دانشگاه صنعتی شریف است. ترکان که دو برادرش در جبهههای حق علیه باطل به شهادت رسیده، بعد از انقلاب اسلامی و از دوران جوانی تا امروز، در سمتهای مختلفی همچون استانداری، وزارت و مدیریت حضور داشته است.
اعتماد به تواناییهای او باعث شد تا تنها غیرنظامی تاریخ معاصر ایران باشد که به عنوان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دولت اول مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی منصوب شده و در دولت دوم سازندگی نیز وزرات راه و ترابری را عهدهدار شود.
ترکان به عنوان یکی از اعضای اصلی حزب «اعتدال و توسعه»، از سال 92 به عنوان مشاور ارشد روحانی و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی مشغول به فعالیت بوده است.
اگر چه در این سالها رسانههای مخالف دولت به دنبال حاشیهسازی برای او بودهاند، ترکان از رسانه گریزان نیست و در فرصت اندکی که داشت سوالات ما را با گشاده رویی پاسخ داد.
امیدوارم صداوسیما عبرت بگیرد
مشاور عالی رییس جمهور درباره نقش رسانه در انتخابات اخیر گفت: امیدوارم صداوسیما از نتیجه این انتخابات عبرت بگیرد و جهت گیری خودش را اصلاح کند. فقط امیدوارم ولی نمی دانم که چقدر این اتفاق، تحقق یابد. متاسفانه صداوسیما امروز، در اختیار رئیسش نیست. مجموعهای از افکار مخالف دولت در بدنه صدا و سیما وجود دارد که رییس صدا و سیما به آنها اشراف ندارد و آنها به رغم نظر رییس این سازمان، مسیر خود را میروند.
فضای مجازی؛ نزدیکی مردم و مسئولین
ترکان در پاسخ به این که دولت برای اطلاع رسانی به مردم باید از راهی استفاده کند، گفت: باید از همان رسانهای استفاده کند که در انتخابات از آن استفاده کرد. مگر ما در انتخابات از صداو سیما استفاده کردیم؟ از فضای مجازی و روشهای دیگری استفاده کردیم. برای مثال کلیپهایی که صحبتهای رییس جمهور را منتشر میکرد، با کملطفی رسانههای رسمی، در فضای مجازی منتشر شد. امروز هم باید همین روش را دنبال کنیم. در عین حال که امیدوار باشیم که صداوسیما خودش را اصلاح کند. ولی روی این رسانه، زیاد حساب نکنیم.
مشاور عالی رییس جمهور اضافه کرد: مردم آموختهاند که در فضای مجازی چگونه تعامل کنند. اگر بخواهیم رابطه دولت و مردم را دوجانبه شکل بدهیم این امر در فضای مجازی عملی است. چرا که گرفتن «فیدبک» از مردم نیز عملی است. وقتی به پرسش یا دغدغه مردم جواب داده میشود، ارتباط بیشتر و عمیقتر انجام میشود. مسئولانه جواب دادن باعث میشود که سوالات جدیتر و تعامل با مردم عمیقتر انجام شود و ادامه پیدا کند. در حالی که اگر پاسخ ندهیم مردم دیگه سوال نمیپرسند و شکافی بین مردم و مسئولین ایجاد میشود.
اصولگرایان 40سال دیگربه قدرت میرسند
ترکان درباره وضعیت اصولگرایان بعد از انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: از الان تا 4سال بعد، تقریبا سالی یک میلیون نفر به جمعیت رای دهندگان اضافه میشود. این جوانای که وارد عرصه و اثرگذار در انتخابات میشوند، طرز فکر امروز را دارند، مدرن فکر میکنند و دنیای امروز را میبینند. تا سال 1400 چهار میلیون جوان با این ساختار فکری خواهیم داشت که؛ توجه و تعامل با جهان را میپسندند و فضای مجازی را در سیطره خود دارند. باید پرسید آیا توجه اینان به سمت اندیشههای کهنه خواهد رفت یا اندیشههای جدید؟
وی با اشاره به این که «جریان اصلاحطلبی» در این شرایط پیش خواهد رفت، افزود: من جریان اصولگرایی را اصیل میدانم، کسانی که در کنار امام حضور داشتهاند را ارج مینهم. اما معتقدم که عدهای امروز به غلط، اصولگرایی را با اندیشههای کهنه خود گره زدهاند. من نمیپسندم که اصولگرایی به این جایگاه برسد. من دلم میخواهد روحانیت مبارز تهران، موتلفه و سایر جریانهای اصیل اصولگرایی همچنان «به روز» باشند و اسلام را با «فتوای روز» ترویج کنند.
ترکان تاکید کرد: نسل جوان و جریان امروز جامعه، «فتوای زنده» میخواهد اما اصولگرایان میخواهند با «فتوای باقی بر میت» جامعه را اداره کنند. به همین دلیل بنده معتقدم با این روش، اصولگرایان تا 40سال دیگر هم به قدرت بر نمیگردند.
باید «جوانان» برانند
دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد کشور در پاسخ به این که آیا فرصت برای اعتماد دولت به جوانان فرا رسیده است، پاسخ داد: در سال 1360 در حالی که 29 سال داشتم به عنوان استاندار منصوب شدم. وقتی به عنوان مدیرعامل سازمان صنایع دفاع منصوب شدم 33 سال داشتم. اگر الان در همین سمت باشم نیمی از تصمیماتی را که در آن دروان گرفتم و به آنها افتخار میکنم، را دیگر جرات ندارم تا تکرار کنم.
مدیریت شادابی، ریسکپذیری و نشاط در تصمیم گیری میخواهد. من و همسنهایم محافظهکار هستیم. بنابراین باید روند اصلاح شود. همسنوسالان ما، باید بیاییم کنارتر و کمک کننده باشیم به کسانی که بیست سال از ما جوان تر هستند، تا جوانان برانند.
گزارشی از انسیه علویون