اصالت قنات جهانی قصبه گناباد نباید از بین برود
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه اصالت میراث جهانی قنات قصبه گناباد نباید از بین برود، گفت: نحوه مدیریت آب، سازه های واقع در حریم قنات قصبه، کشاورزی و… باید به همان سبک سنتی باشد، چراکه برای گردشگران خارجی به دنبال مشاهده حقایق هستند و اصالت یک اثر بسیار مهم است.
محمدحسن طالبیان در نشست کمیته ویژه گردشگری گناباد با محوریت قنات قصبه که در سالن اجتماعات فرمانداری گناباد برگزار شد، با اشاره به اینکه قنات قصبه گناباد یک افتخار جهانی است، اظهار کرد: در پرونده ثبت جهانی قنات های ایرانی از قنات قصبه گناباد به عنوان مادر قنات های جهان نام برده شده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه قنات قصبه گناباد در سال گذشته ثبت جهانی شده است انتظار می رود از سال 2018 جمعیت عظیمی از گردشگران خارجی برای بازدید از این قنات به گناباد سفر کنند؛ برهمین اساس، باید علاوه بر آماده سازی قنات قصبه، سایر پتانسیل های گردشگری گناباد برای بازدید گردشگران آماده شود و مردم و مسئولان باید با همگرایی یکدیگر را کمک کنند.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: دولت در راستای امورات قنوات، تنها نقش نظارتی و حاکمیتی باید داشته باشد و قنوات باید توسط مردم مدیریت شود.
طالبیان ادامه داد: در حاشیه توجه به قنات قصبه باید به احیای خانه های قدیمی برای اقامتگاه های بومگردی مورد توجه قرار گیرد و در این راستا اگر مالک یا بخش خصوصی تمایل به مشارکت در این بخش داشته باشند، سازمان میراث فرهنگی ۵۰ درصد هزینه احیای این خانه ها را به صورت بلاعوض پرداخت می کند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین این سازمان ۷۰ تا ۸۰ درصد هزینه احیای حمام های ایرانی را پرداخت می کند، چراکه حفظ اصالت اصلی ایرانی برای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور حائز اهمیت است.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین گفت: این سازمان در صورت مشارکت استانداری خراسان رضوی، 50 درصد هزینه های طرح استحکام بخشی قنات قصبه گناباد را پرداخت خواهد کرد.
منبع: ایسنا