کاهش 150 نفری زنان معتاد متجاهر در مراکز ماده 16

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: با ایجاد مراکز ماده 16 شاهد کاهش 150 نفری زنان معتاد متجاهر در سال گذشته هستیم.

مسعود هنربخش با بیان این که «ورودی‌های زنان معتاد متجاهر به مراکز ماده 16 کاهش یافته است»، افزود: این کاهش به دلیل خدماتی است که ارائه می‌شود. وجود مراکز گذری و سرپناه‌های شبانه، موجب کاهش ورودی به مراکز ماده 16 می‌شود. در این راستا برنامه‌هایی چون ساخت مراکز شبانه و دو مرکز گذری دیگر داریم. درواقع هرچقدر این مراکز را افزایش دهیم، ورودی افراد به مراکز ماده 16 کم‌تر خواهد شد. گفتنی است در پنج ماه اول سال 130 تا 150 نفر کاهش داشتیم.

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی توضیح داد: این معتادان زن در دسته‌بندی‌های گوناگونی خدمات مختلف دریافت می‌کنند. در واقع برخی از آن‌ها صبح تا ظهر از خدمات دی.آی.سی‌ها استفاده می‌کنند و از ساعت سه عصر به شلتر‌ها می‌روند و تا فردا صبح از خدماتی بهره‌مند می‌شوند. در دی.‌آی.سی‌ها متادون، خدمات بهداشتی و… می‌گیرند.

 

هنربخش گفت: هر پذیرشی که از این زنان داریم براساس نظر قوه‌قضاییه است. در واقع نیروی انتظامی و ضابطان قضایی این افراد را جمع‌آوری می‌کنند و تحویل بهزیستی می‌دهند. شهرداری نیز متکدیان را جمع‌آوری می‌کند.

 

وی با بیان این که «مراکز گذری به افرادی که الگوی مصرف پرخطر دارند خدماتی چون خدمات روانشناختی، ارائه سرنگ یکبار مصرف، کاندوم و… ارائه می‌دهد»، تصریح کرد: باید بدانیم هر فردی که در مسیر اعتیاد به این مراحل کشیده می‌شود، بازتوانی وی بسیار دشوارتر خواهد بود.

 

هنربخش با اشاره به وجود مراکز نگهداری معتادان متجاهر در مشهد، افزود: این دسته از مکان‌های نگهداری، بیش‌تر در مراکز استان است، چراکه در شهرستان‌ها افرادی که کارتن‌خواب باشند نداریم حال آن که وجود شرایطی در مشهد موجب می‌شود تا این افراد در مشهد به‌ صورت کارتن‌خواب باشند.

 

معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی اظهار کرد: ما مراجعه‌کنندگانی از استان‌های هم‌جوار چون سیستان‌وبلوچستان و… داریم. یکی از مشکلات ما اتباع‌اند، چراکه فاقد هویت نیز هستند. بایتسی توجه داشت که در این‌جا نگاه انسانی وجود دارد و تفاوتی در ارائه خدمات میان ایرانی‌ها و خارجی‌ها وجود ندارد. از مجموع جمعیت 170 نفر زنان معتاد متجاهری که در مرکز خلق‌آباد نگهداری می‌کنیم 5 تا 10 درصد اتباع هستند.

انتهای خبر/

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *