وعده چند برابر کردن یارانه ها پشتوانه منطقی ندارد

مشاور مدیریت و تامین مالی وزیر راه و شهرسازی گفت: وعده چند برابر کردن یارانه ها، پرداخت پول به افراد بیکار و ایجاد چند میلیون شغل از سوی برخی از نامزدهای ریاست جمهوری، پشتوانه منطقی ندارد.

حسین عبده تبریزی روز یکشنبه در نشست بررسی عملکرد اقتصادی دولت یازدهم در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: این وعده ها نیاز به رشد 26 درصدی دارد و در 50 سال اخیر در هیچ کشوری از دنیا رشد 20 درصد به صورت متوالی نیز نداشته اند.
وی ادامه داد: اگر به رشد 26 درصدی دست پیدا کنیم به جای پنج یا 6 میلیون شغل باید دست کم 13 میلیون شغل ایجاد شود در هر صورت چنین وعده هایی جنبه شعاری دارد.
مشاور مدیریت و تامین مالی وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: دولت سابق با چنین وعده ها و شعارهایی بر سر کار آمد که نتایج آن سیاستها انواع تحریم ها، توسعه فساد، انزوای بین المللی و دیگر مشکلاتی شد که از خود به جا گذاشت.
عبده تبریزی افزود: اگر با نرخ رشد اقتصادی دولت اصلاحات کارها به جلو می رفت و در دولت مهرورزی عقب گرد نداشتیم و فرصتها از بین نمی رفت امروز در بسیاری از زمینه ها جلوتر بودیم.
وی با بیان اینکه روی کار آمدن دولت یازدهم ایران را از تبدیل شدن به ونزوئلا نجات داد، افزود: سیاستهایی که در دولت قبل به اجرا گذاشته شد اگر ادامه پیدا می کرد حال و روز مردم ایران نیز مثل مردم کشور ونزوئلا بود و با تورم بیش از صد در صد و فروشگاههای خالی مواجه بودیم.
عبده تبریزی گفت: یکی از اقدامات مهم دولت تدبیر و امید به سرانجام رساندن برجام بود که باعث شد هزینه های معاملاتی ایران با دیگر کشورها کاهش یابد و ایران مجبور نباشد اجناس را گرانتر از دیگر کشورها و با چندین واسطه با مبلغ گرانتر تهیه کند و سرمایه گذاری خارجی افزایش یابد و در کنار اینها فروش نفت نیز بیشتر شود.
وی افزود: دولت یازدهم در زمینه ایجاد اشتغال و کنترل و کاهش تورم عملکرد مثبتی دارد و اگر قرار بود تورم لحظه به لحظه در اواخر دولت قبل ادامه یابد تمام نظم اقتصادی کشور بر هم می خورد.

دولت یازدهم وارث شرایط نامناسبی بود 
استاد اقتصاد دانشگاه تهران نیز با بیان اینکه دولت یازدهم وارث شرایط نامناسبی بود، گفت: برای ارزیابی یک دولت، حزب یا حکومت باید ببینیم رفاه ملی که شامل تامین مایحتاج ضروری، مسکن، بهداشت و آموزش می باشد در آن ها چقدر بهبود یافته است.
محمد خوش چهره افزود: درآمد ملی کشور نباید وابسته به خام فروشی نفت باشد اما هر دولتی که آمده این وابستگی را افزایش داده است و با خام فروشی رفاه پایدار ایجاد نمی شود.
وی اظهار کرد: به عملکرد دولتها نباید نگاه صفر تا صد داشت به عنوان مثال دولت تدبیر و امید در حوزه بهداشت سعی کرد بتواند با طرح تحول سلامت اقدامات موثری انجام دهد.
استاد اقتصاد دانشگاه تهران با بیان اینکه اقتصاد کشور بیمار است و باعث ایجاد چالش های امنیتی، فرهنگی و اجتماعی می شود افزود: باید جلو واردات گسترده برنج، چای و روغن گرفته شود تا تولید رونق بگیرد.
خوش چهره گفت: اگر خواهان حضور حداکثری مردم در انتخابات هستیم این حضور نیاز به صداقت و شفافیت کاندیداها دارد تا با برنامه های عملی که ارائه می دهند مردم به این باور و اعتقاد برسند که مشارکت کنند تا بهترین برنامه های اجرایی برای کشور انتخاب شود.

image_print
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *